YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli'de operasyon

TUNCELİ’de düzenlenen ‘Barış mitingi’ sırasında güvenlik güçleri bir grup PKK’lının tespit edildiği Geyiksuyu ve Dededağaç Mevkii’ne operasyon düzenledi.

Tunceli'de operasyon

Kobra helikopterler PKK’lıların bulunduğu alanları ateş altına alırken, bölgeye havadan asker indirildi.

Tunceli’de Demokrasi Platformu tarafından düzenlenen ve ‘Barış mitingi’ yaklaşık 1000 kişinin katılımıyla Devlet Hastanesi önünden yürüyüşle başladı. Yürüyüş sırasında ‘Barış hemen şimdi’, ‘Operasyonlar durdurulsun’ sloganları atıldı. Seyit Rıza Meydanı’nda toplanan gruba hitaben BDP Bingöl Milletvekili İdris Baluken, konuşma yaptı. Baluken, “Eğer devlet isterse, Türkiye’de bir haftada barış sağlanır ve silahlar susar. Biran önce İmralı Adası’nda Öcalan ile tekrar görüşmeler başlamalı ve gerekli müzakereler yapılmalıdır. Devlet artık bu kirli savaştan biran önce vazgeçmelidir. Bizim amacımız Türkiye’ye barışı getirmektir, bir tek kişinin ölmesini istemiyoruz. Ama AKP hükümeti ısrarla savaşı dayatıyor. Sınır içi ve sınır ötesi operasyonlar bunun göstergesidir, Türkiye’de duyarlı herkes bu savaşın karşısında durmalı ve barış istemelidir. Mecliste bulunan MHP ve CHP şu ana kadar barış için bir tek söylemde bile bulunmadılar” dedi.

Miting sırasında Geyiksuyu ve Dedeağaç Mevkii’nde bir grup PKK’lının tespit edilmesi üzerine operasyon başlatıldı. Sikorsky helikopterlerle PKK’lıların bulunduğu alanlara asker indirildi. Kobra helikopterler de teröristlerin olduğu alanları yoğun ateş altına alırken, operasyonun sürdüğü belirtildi. Barış mitingi konuşmaların ardından verilen konserlerle son buldu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler