YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tunceli'de Tescil Çalışmaları

TUNCELİ (AA) - Tunceli Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, il genelinde tescili yapılan tarihi ve kültürel varlıkların sayısının 110 olduğunu söyledi.

Tunceli Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Hakan Ulaşoğlu, il genelinde tescili yapılan tarihi ve kültürel varlıkların sayısının 110 olduğunu söyledi. Ulaşoğlu, AA muhabirine yaptığı yazılı açıklamada, Tunceli'nin tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle gezilmesi ve vakit geçirilmesi gereken bir yer olduğunu belirterek, "Tunceli'nin her ilçesinde önemli tarihi eserler ve el değmemiş bir doğa var. Bu yıl tescilini sağladığımız 10 yeni noktayla tescilli varlık sayımız 110 oldu. 4 yeni varlık için de tescil çalışması başlatacağız" diye konuştu. Turizm gelirlerini artırmak ve yöreye daha çok turist çekebilmek için çalıştıklarını bildiren Ulaşoğlu, şunları kaydetti: "Tunceli'nin tanıtımı ve turizmde hak ettiği değere ulaşabilmesi için son yıllarda çeşitli fuarlara yöresel ürünlerimizle katıldık. Yörenin tarihi, turistik mekanlarını, mutfağını, müziğini, yaşamını, el sanatlarını tanıtıcı afiş, broşür, kitap ve CD'ler hazırladık. Bütün bu çalışmaların sonucunda ilimize gelen ziyaretçi sayısı artmaya başladı."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler