YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Zeybekci, Kilim Festivali'ne Uğradı

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)- EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katıldığı Isparta'daki toplu açılış töreni ardından karayoluyla

Bakan Zeybekci, Kilim Festivali'ne Uğradı

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, (DHA)- EKONOMİ Bakanı Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte katıldığı Isparta'daki toplu açılış töreni ardından karayoluyla Denizli'ye dönerken, Uşak'ın Eşme ilçesinde düzenlenen Kilim Festivali'ne uğradı.
Uluslararası Eşme Kilim ve Kültür Festivali'ne 1 saatliğine uğrayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Uşak Valisi Salim Demir ve il protokolü tarafından karşılandı. Açılan stantları gezerek, kilimler hakkında bilgi alan Bakan Zeybekci, burada bulunanlarla sohbet etti. Bakan Zeybekci, Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlara yaptığı konuşmada, kilim desenlerinin Türkler'in tarih boyunca izler bıraktığı Kazakistan'dan Makedonya'ya uzanan coğrafyada birbirine benzediğini, bu coğrafyayı bir arada tutan bu kültürü yaşatmanın önemli bir görev olduğunu söyledi. Halı ve kilimlerin bütün dünyaya ihraç edilmesi için Başbakan Binali Yıldırım'ın çok özel talimatı ile bir program üzerinde çalıştıklarını belirten Bakan Zeybekci, şöyle dedi:
"Binlerce, belki on binlerce kardeşimizin çalışarak üretim yapacakları bu programı inşallah bu yıl sonuna kadar belediye başkanımızla, valimizle, milletvekillerimizle birlikte Eşme'ye gelerek sizlerle paylaşacağız. Bu proje halı ve kilim dokuyan o güzel elli kardeşlerimizin, bundan sonra doğdukları yerde doyarak mutlu olmalarını sağlayacak. İnşallah günü geldiğinde bunu bütün detayları ile Başbakanımız açıklayacak."
Türkiye'de 15 yılda hayal bile edilemeyenlerin gerçekleştiğini, Ankara-İzmir hızlı treninin Uşak'tan geçeceğini ifade eden Zeybekci, son 2-3 yılda başına gelmedik kalmayan Türkiye'nin, 2017'nin birinci çeyreğinde büyümede dünya üçüncüsü olduğuna dikkat çekti. İhracatın Temmuz ayında tarihi rekor kırdığını hatırlatan Zeybekci, şu değerlendirmelerde bulundu:
"İhracatta temmuz ayında aylık yüzde 28 artış ile tarihi rekoru kırdık. O hainlerin beddualarına, birilerinin Türkiye'yi Avrupa'ya, şuraya- buraya şikayet etmesine rağmen. 'Yapın' diyoruz yapmıyorlar, 'bırakın yapalım' diyoruz 'Onu da yaptırmayacağız' diyorlar. Onlar ne derlerse desin, bu sene Türkiye, dünyanın en hızlı büyüyen üç büyük ülkesinden biri olacak. Allah'ın izni ile dünyanın ilk 10, Avrupa'nın ilk 3 ekonomisinden biri olma hedefimizi yakalayacağız. O felaket tellallarının dediklerinin hepsi geride kaldı. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, 'topunuz gelin' diyoruz. Gelebilecekleri neleri varsa, her şeyleri ile geldiler, ama Allah'a şükür boylarının ölçüsünü aldılar. Bu millet onların bir kısmını Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde terör çukurlarına gömdü, bir kısmını sandıklara gömdü, bir kısmını bedduaları ile beraber 15 Temmuz'da gömdü. İnşallah bundan sonra güzelliklerde buluşacağız."
Uşak Valisi Salim Demir'in Eşme kilimi hediye ettiği Bakan Zeybekci, ilçeden ayrılarak Denizli'ye gitti.

Bakan Zeybekci, Kilim Festivali'ne UğradıBakan Zeybekci, Kilim Festivali'ne UğradıBakan Zeybekci, Kilim Festivali'ne Uğradı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler