YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Banaz’da gergin gece

Uşak'ın Banaz ilçesinde iki grup arasında çıkan kavganın ardından gerginlik yaşandı. Edinilen bilgiye göre, dün...

Banaz’da gergin gece

Uşak'ın Banaz ilçesinde iki grup arasında çıkan kavganın ardından gerginlik yaşandı.
Edinilen bilgiye göre, dün akşam saatlerinde Almanya'dan Banaz'a gelen gurbetçi bir alenin 4 çocuğu ile Banaz'da yaşayan 4 genç arasında kavga çıktı. Gurbetçi gençler, H.Y'yi (16) darp etti. Yaralı H.Y. Uşak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Yaşanan kavganın ardından Banazlı 300 kişi, saat 19.30 sıralarında gurbetçi ailenin oturduğu binanın önünde toplandı. Polis ve jandarma ekipleri, dağılmaları için grubu ikna etmeye çalıştı. Banaz Kaymakam Vekili Mehmet Levent Kepçeli, Belediye Başkanı Tahsin Erdem ve İl Genel Meclisi üyeleri de olayların büyümesini engellemek için bina önüne geldi. Kalabalık zaman zaman ailenin bulunduğu binayı ve bina önündeki aracı taşladı. Kullanılamaz hale getirilen araç, polisin olay yerine çağırdığı çekici ile binanın önünden alındı.
Uşak'tan gelen çevik kuvvet ekipleri ve panzer, evin önünde barikat kurarak kalabalığın içeri girişini engelledi. Vatandaşların sakinleşmesini bekleyen güvenlik güçleri, evin önüne çektikleri polis arabasına gurbetçi aileyi kontrollü şekilde alarak kalabalıktan kaçırdı. Gurbetçi aile ve 4 çocukları, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.
Banaz Belediye Başkanı Tahsin Erdem, ”İlçe tarihinde ilk defa böyle bir olay yaşandı. Üzüntülüyüz. Yurt dışından gelen gurbetçi ailenin 4 çocuğu ile Banaz’da oturan gençler arasında dün tartışma başlamış ve bugün maalesef kavgaya dönüşmüş durumda. Kavga neticesinde bir kardeşimiz yaralandı. Yaralı olan kardeşimiz şu an Uşak Devlet Hastanesi'nde müşahede altında. Sağlık durumunda endişe edici bir durum söz konusu değil. Vatandaşlarımızı sağduyuya ve sükûnete davet ediyorum, biz aynı toprakların insanlarıyız, hepimiz birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız" dedi.
Ailenin ilçe dışında güvenli bir yere sevk edildiği bildirildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler