YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bebeğe Hatalı Tedavi Iddiası

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, İki yıllık evli muhasebeci 38 yaşındaki Münevver Durmuş ile vinç operatörü 32 yaşındaki Melih Durmuş'un geçen 19 Ocak'ta Uşak'ta bir

Bebeğe Hatalı Tedavi Iddiası

Yavuz KUŞDEMİR/UŞAK, İki yıllık evli muhasebeci 38 yaşındaki Münevver Durmuş ile vinç operatörü 32 yaşındaki Melih Durmuş'un geçen 19 Ocak'ta Uşak'ta bir özel hastanede sezaryenle kız bebekleri dünyaya geldi. 3.5 kilo olarak dünyaya gelen bebeğe 'Elif' adı verildi. Doğumda ciğerlerinde biriken su nedeniyle nefes almakta güçlük çeken minik Elif, hastanenin çocuk servisine alınarak kuvöze konuldu ve oksijen tedavisine başlandı. İddiaya göre, Durmuş çiftine bebeğin birkaç saat kuvözde kalacağı belirtildi.
Ancak, iki gün geçmesine rağmen bebeğinden kendilerine teslim edilmemesi üzerine baba Melih Durmuş, durumdan şüphelenip, Dr. Sebahat Derici'den bilgi istedi. Çocuğunun solunumda halen sıkıntı yaşadığını ve oksijen tedavisine devam edildiğini öğrenen Durmuş, yaptığı araştırmada, iddiaya göre fazla uygulanan oksijen nedeniyle bebeklerinin kalbinde sorun oluştuğunu öğrenince durumu doktora iletti. Ancak doktorların böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirttiğini söyleyen Durmuş, şunları anlattı:
"22 Ocak'ta eşimin raporunu almak için hastaneye gittim. Burada bebeğimizin kalp filminin çekilmesi için İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edileceğini öğrendim. Doktor tarafından kaşelenmiş, 'İzmir'e çocuk kardiyografisi için gidip, gelinecek' yazılı küçük bir kağıt verilip, benim gelmeme gerek olmadığı söylendi. Bebeğimizi hastaneye kendim götürmek istedim. Bunun için Uşak 112 Acil Servis İstasyonu'nu arayarak durumunu aktardım. Hava ambulansı olmazsa başka bir ambulans talebinde bulundum. 112'den olumsuz yanıt geldi. Özel hastane benden 1300 lira alıp, kendi ambulansını tahsis etti. Ambulansa alınmadım. Bir otomobil kiralayarak ambulansın peşinden gittim. Manisa'nın Salihli ilçesi yakınlarında bebeğimiz fenalaşınca 155 Polis İmdat hattını arayıp, hızlıca gidebilmek için yardım istedim. Bana ve ambulansa İzmir'e kadar eskortluk yapıldı. Böylelikle kızımı İzmir Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne ulaştırabildik. Sağlık durumu düzelmeyen bebeğimin Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi'nde tedavisi halen sürüyor."
'FAZLA OKSİJEN VERİLDİ' İDDİASI
Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne geldiklerinde doktorların, ambulanstakilere, "Bir bebek bu ambulansla mı getirilir?" diyerek çıkıştığını anlatan baba Durmuş, şöyle devam etti:
"Kızımı burada muayene eden doktorlar, fazla oksijen verilmesinden ciğerlerinde hasar oluştuğunu ve kalbinde 3 delik meydana geldiğini söyledi. Elimde avcumda ne varsa özel hastaneye harcadım. Şimdi parasızlıktan yoğun bakımda yatan kızımı görmeye İzmir'e gidemiyorum. Bebeğimi bu hale getirenler hakkında Başbakanlık, Sağlık Bakanlığı ve Uşak Valiliği'ne gerekli şikayetlerde bulundum. Avukatım aracılığı ile savcılığa da suç duyurusunda bulunacağım."
'BEŞİĞİNE YATIRMAK NASİP OLMADI'
Doğumdan sonra kendine geldiğinde bebeğini yanında bulamadığını söyleyen anne Münevver Durmuş, "Bebeğimi görmek istedim. Önce göstermediler. Israr edince göstermek zorunda kaldılar. Çocuğumu görmemle birlikte yıkıldım. Herkesin bebeği beşiğinde yanındayken benim bebeğim yoğun bakımdaydı. İçinde olduğum acıyı tarif edemiyorum. Kızımı sağ salim kucağıma alıp öpüp koklamak istiyorum. Bebeğimiz doğmadan önce yatağını, bebek arabasını almış ve odasını hazırlamıştık. Beşiğine yatırmak nasip olmadı. Yetkililerin ihmali olanlar hakkında biran önce işlem başlatmasını istiyoruz" diye konuştu.
Özel hastanenin yetkilileri ise konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Bebeğe Hatalı Tedavi IddiasıBebeğe Hatalı Tedavi IddiasıBebeğe Hatalı Tedavi Iddiası

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler