YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrenci Alacak

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2013-2014 eğitim öğretim yılında toplam 420 öğrenci alacak.Konuyla ilgili açıklama...

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğrenci Alacak

Uşak Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2013-2014 eğitim öğretim yılında toplam 420 öğrenci alacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü, Bankacılık ve Finans Bölümü ile Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümüne, normal öğretim ve ikinci öğretim olmak üzere 70' er öğrenci alacağını ve 2013-2014 eğitim öğretim yılına toplam 420 öğrenci ile başlayacaklarını belirtti. Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 2012 yılında kurulduğunu aktaran Rektör Çelik açıklamasında şunları söyledi: “ Yüksekokulumuzda Muhasebe Bölümü, Bankacılık ve Finans Bölümü ve Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümü olmak üzere toplam üç Bölümde 4 yıllık Lisans eğitimi verilecek. Yüksekokulumuz bir profesör, bir doçent, 10 yardımcı doçent ve iki öğretim görevlisi ile yeni öğretim yılına hazırdır.”

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunu tercih edecek öğrencilere yönelik yaptığı açıklamada “ Uygulamalı Bilimler Yüksekokulunda bulunan Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü, kamu ve özel sektörde faaliyet gösteren işletmelerin finansal ihtiyaçlarına yönelik olarak iş dünyasının dinamizmine ayak uydurabilecek alanında nitelikte eleman ve yönetici yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Muhasebe mesleğinin hızla gelişmesi ve artan önemi nedeniyle ulusal ve uluslararası arenada rekabet edebilecek nitelikli gençler yetiştirmek için öğrencilerin lisans eğitimi boyunca devam eden yabancı dil eğitimlerine yer verilmektedir. Muhasebe Bilgi Sistemleri Bölümü mezunları muhasebe, finans, denetim, bankacılık, sigortacılık gibi alanlarda ulusal ve uluslararası kuruluşlarda görev yapabilmektedirler. Mezunlar kamu sektörü veya özel sektörde faaliyet gösteren tüm işletmelerde uzman ve yönetici unvanlarıyla görev alabileceklerdir. Mezunlar mesleki yeterlik sınavını kazanmak koşuluyla Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavir ve bunun devamında gerekli koşulları sağlamak şartıyla Yeminli Mali Müşavir olabilmektedirler” dedi.

Küreselleşme ile birlikte bilişim ve teknoloji alanındaki gelişmeler sonucu yeniden biçimlenen iş yaşamında ve günlük yaşamda, bankaların ve finans kurumlarının etkinlik alanlarının sürekli olarak genişlemekte olduğuna dikkat çeken Rektör Çelik, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda yer alan Bankacılık ve Finans Bölümü’nün bu anlamda önemli olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, Bankacılık ve Finans Bölümü’nden mezun olacak öğrencilerin, para ve sermaye piyasalarında faaliyet gösteren banka, aracı kurum, denetim, derecelendirme, danışmanlık, sigorta, leasing ve factoring kuruluşları ile kamu kurumları, mali müşavirlik ile sanayi, ticaret ve hizmet işletmelerinin başta finans departmanlarında ve diğer pozisyonlarda istihdam edilebileceğini belirtti. Rektör Çelik, Lojistik ve Taşımacılık Bölümü’ne de öğrenci alınacağını aktararak bu bölümden mezun olacakların tüm şirketlerin dış ticaret, finans, lojistik departmanlarında iş bulabilecek olmakla birlikte özellikle ithalat ve ihracat firmaları ile sayıları giderek artan lojistik firmalarında gelecek vaat eden işler ve saygın mesleki pozisyonlar bulabileceklerini de sözlerine ekledi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik, öğrencilerin mezun olduktan sonra yüksek lisans ve doktora eğitimlerini tamamlayarak akademik kariyer yapabileceklerini ve üniversitelerde akademisyen olarak görev alabileceklerini belirterek Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nu tercih edecek öğrencilerimize başarılar diledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler