YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uşak'ta "Ayı Dogi"li Çevre Kampanyası

Uşakta, çevre sorununa dikkat çekmek isteyen Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF), kentin çeşitli yerlerine üzerinde ayı fotoğrafı bulunan ve "Ben yollara

Uşakta, çevre sorununa dikkat çekmek isteyen Olta Balıkçılığı Federasyonu (OBAF), kentin çeşitli yerlerine üzerinde ayı fotoğrafı bulunan ve "Ben yollara çöp atmıyorum, sen de atma" yazan afişler astırdı.

OBAF Başkanı İsmail Atalay, gazetecilere yaptığı açıklamada, çevre sorunlarına dikkati çekmek amacıyla bugüne kadar çeşitli yöntemler uyguladıklarını ancak istedikleri oranda başarılı olamadıklarını belirtti.

Federasyon olarak hazırladıkları ve üzerinde "Dogi" adını verdikleri ayının fotoğrafı ve "Ben yollara çöp atmıyorum sen de atma" yazan afişleri kentin değişik noktalarındaki reklam panolarına astıklarını dile getiren Atalay, şöyle konuştu:

"Federasyon olarak tüm çevre sorunlarını bir bütün olarak görüyoruz ve bu çevre sorunlarının sona erdirilmesi için insanların eğitilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ormanlarımızın en sevimli hayvanlarından ayıyı bu kampanyamızda kullanmak istedik. 'Dogi' ismini verdiğimiz ayımız ile görüntülü materyaller hazırlayarak halkımızın çevre sorunlarına karşı duyarlılığını artırmaya çalışacağız. Ayı Dogi her hafta başka sloganlar ile çevre sorunlarına dikkati çekecek. Çünkü bugüne kadar her türlü yolu denedik. Daha ilgi çekici ve çarpıcı yöntem olarak düşündüğümüz afişlerimizle halkın çevreyi kirletmemesini, kirletenleri uyarmasını istiyoruz. Ayı Dogi çevreyi kirletmiyorsa, insanlar da çevreyi kirletmez diye umuyoruz."

Atalay, kampanyanın kısa süre içinde federasyona bağlı diğer illerde de hayata geçirileceğini kaydetti.

Muhabir: Soner Kılınç / Halil Şahin / Ramazan Ercan

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler