YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uşak'ta Khk'yla 14 Ihraç, 5 Göreve Iade

- UŞAK'ta 14 kamu görevlisi, son kanun hükmündeki kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilirken, 5'i ise göreve iade edildi. Uşak Kemalöz Aile

Uşak'ta Khk'yla 14 Ihraç, 5 Göreve Iade

- UŞAK'ta 14 kamu görevlisi, son kanun hükmündeki kararnameyle (KHK) meslekten ihraç edilirken, 5'i ise göreve iade edildi.
Uşak Kemalöz Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli doktor 63 yaşındaki A.İ.A., geçen 1 Haziran'da, görev yaptığı kurumdaki ebe ve doktorlarla tartıştı. Büyüyen tartışma kavgaya dönüştü. Dr. A.İ.A. , iddiaya göre, aile sağlığı merkezinde görev yaptığı meslektaşı bir doktora saf alkol püskürtüp, bir ebenin ise bacağını ısırdı. Olayın ardından gözaltına alınan ancak serbest bırakılan A.İ.A. , aile sağlığı merkezinin bu defada iki camını çekiçle kırdı. Bir kez daha gözaltına alınan A.İ.A. , ifadesinin ardından tekrar serbest bırakıldı. Doktor ve hemşirelerin şikayeti üzerine Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından tedbiren 2 ay süre ile sözleşmesi askıya alınan A.İ.A. , iş arkadaşlarına tehdit ve hakaret etmek, mesleki ve etik kurallara uymamak ve görevi ile ilgili kayıtları düzenli tutmamaktan dolayı ihtar puanları ile cezalandırıldı. A.İ.A. , 14 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan 692 sayılı KHK ile meslekten ihraç edildi.
Diğer ihraçların bir bölümü ise Uşak Üniversitesi'nde oldu. Geçen yıl 30 Haziran'da kız arkadaşının sosyal paylaşım sitesinden ifşa ettiği öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ç.D. de 14 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan 692 sayılı KHK ile meslekten ihraç edildi. İstanbul'da oturan Z.A., Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'nde görevli öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ç.D.'nin kendisine gönderdiği çıplak fotoğrafının da yer aldığı birlikte yaptıkları yazışmanın fotoğrafını sosyal paylaşım sitelerinde paylaştı. Bunun ardından üniversite yönetimince oluşturulan inceleme komisyonu, Ç.D.'yi görevden aldı. Ç.D. ise konuyu yargıya taşıdı. Uşak Üniversitesi'nde görevli aralarında Ç.D.'nin de bulunduğu 3 öğretim üyesi, bir bilgi işletmeni, 1 teknisyen ve 1 şube müdürü, 692 sayılı KHK ile meslekten ihraç edildi.
KENTTE 5 GÖREVE İADE
Uşak'ta 14 Temmuz 2017 tarihli ve 30124 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan 692 sayılı kanun hükmünde kararnameyle ihraç edilenler şöyle: 2 imam, 1 müezzin, 1 zabıt katibi, 1 üsteğmen, 1 öğretmen, 1 doktor, 4 öğretim görevlisi, 1 bilgi işletmeni, 1 teknisyen ve 1 şube müdürü meslekten ihraç edilirken, 5 kamu görevlisi de göreve iade edildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler