YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uşak’ta Osmanlı Dönemi Kadın Kıyafetleri Defilesi İlgiyle İzlendi

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve Cemile Gül’ün tasarladığı...

Uşak’ta Osmanlı Dönemi Kadın Kıyafetleri Defilesi İlgiyle İzlendi

Uşak Üniversitesi Kadın Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından organize edilen ve Cemile Gül’ün tasarladığı Osmanlı Dönemi kıyafetlerin sergilendiği “Nakışın Sanatla Olan Dansı” adlı defile ilgiyle izlendi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde Nakış Öğretmeni Cemile Gül’ün tasarladığı Osmanlı Dönemi Kütahya Yöresi; kına, gelinlik ve abiye kıyafetler düzenlenen defile ile beğeniye sunuldu. 60 adet kıyafet ve motifin sergilendiği defilede 10 manken görev alırken defilenin final bölümündeki Türk Bayraklı abiye kıyafet büyük alkış aldı. Kütahya yöresine has Osmanlı dönemine ait kıyafetleri modernize eden tasarımcı ve nakış öğretmeni Cemil Gül, amacının tarihi yöresel motifleri gelecek kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi. Defileyi; Uşak Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Ali Erdoğan, İl Garnizon Komutanı Fuat Kömürcü, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, akademisyenler, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli izledi.

Defile Osmanlı’nın son dönemine ait Kütahya ve yöresinde yaygın olarak kadınların giydiği abiye kıyafetlerin sunumu ile başladı. Tarihi bir değere sahip abiye kıyafetlerin üzerine işlenen modern motifler izleyicilerin beğenisini kazanırken farklı renklerdeki Osmanlı Dönemine has gelinlik ve kına gecesi elbiseleri de ilgiyle izlendi. Defilede görev alan 10 adet manken de yöresel tarihi kıyafetleri sahnede başarıyla taşıdı. Defile, Türk Bayraklı abiye kıyafetin sergilenmesi ile sona erdi. İzleyiciler bu sahneyi ayakta alkışlarken Vali Mehmet Ufuk Erden’in eşi Yeşim Erden tasarımcı ve nakış öğretmeni Cemile Gül’e plaket verdi.

Defile sonrası kıyafetlerle ilgili gazetecilere bilgi veren tasarımcı Cemile Gül, “Yaklaşık 20 yıldır Osmanlı Dönemi kıyafetleri üzerinde çalışma yapıyorum. Kütahya yöresine has bu kıyafetleri modernize ederek Türk kadınının beğenisine sunuyorum. Bugüne kadar bir çok ödül aldım. Uşak’ta ikinci kez defile düzenledik. Bugün 60 kıyafet ve üzerine işlediğimiz motifleri Uşaklıların beğenisine sunduk. Uşak Üniversitesi’ne bize bu fırsatı verdiği için teşekkür ediyorum” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler