YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Uşak'ta Tarihi Çeşmeler Hayat Buldu

Uşak Belediyesi, tarihe verdiği önem ile birlikte birçok konuda örnek çalışmalar sergilemeye devam ediyor.Uşak'ta birçok...

Uşak'ta Tarihi Çeşmeler Hayat Buldu

Uşak Belediyesi, tarihe verdiği önem ile birlikte birçok konuda örnek çalışmalar sergilemeye devam ediyor.

Uşak'ta birçok evin restorasyonunu ve birçok sokağın cephe yenilemesini gerçekleştirerek örnek belediyeler arasına giren Uşak Belediyesi tarihi bilinç nedeniyle başka örnek çalışmalara da devam ediyor. Bu kapsamda kentte daha önce başlanan çeşme restorasyonları sona ererken çeşmeler eskiden olduğu gibi su akan yerler haline geldi. Toplamda 10 çeşme restore edilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, kentte tarihin yeniden ayaklanması için çalışmalarda önemli bir başarı kaydettiklerini iletti.

Belediyenin bu konuda hassasiyet ile işlerine devam ettiğini dile getiren Erdoğan, "Belediyemiz tarihine sahip çıkan belediyeler arasında ön sıralarda yer almaktadır. Biz tarihimizin ayaklanması ve eski günlerindeki gibi olması için önemli işlere imza attık. Yaptığımız birçok kamulaştırma ile evlerimize restore ettik ve cephe yenilemeleri ile tarihi sokaklarımızı güzelleştirdik. Evlerimizin ayakta olması bizleri mutlu ediyor” dedi.

Tarihe sahip çıkılmasının vatandaşlar tarafından da taktir edildiğini anlatan Başkan Erdoğan, bu konuda çalışmalara devam ettiklerinin altını çizdi. Tarihi çeşmeleri de başından bu yana önemsediklerini bildiren Başkan Erdoğan, "Tarihi çeşmelerimiz de bizler için önemli bir yer tutmaktadır. Biz ilimiz için önemli olan çeşmelerimizin eskisi gibi akması ve vatandaşlarımıza hizmet vermesini de ön sıralara koyduk. Şimdi çeşmelerimizde eskisi gibi işlevini görüyor” ifadesini kullandı.

TARİH YENİDEN CANLANIYOR

Uşak Belediyesi’nin tarihe verdiği önemle birlikte önemli çalışmalara imza attığını ifade eden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Belediyemiz kentin her anlamda gelişmesi için çalışmalarına devam ediyor. Alt yapı, üst yapı ve birçok konuda yapılmış ve devam eden projelerimiz ile kentimize yön veriyoruz. Şehrimizin cazibe merkezi olması için yaptığımız çalışmaların içinde tarihi ve kültürel yapılarımıza da Sahip çıkmak önemli bir yer tutmaktadır. Bu nedenle ilimizde tarihi yapılarımıza da sahip çıkıyoruz. Bu kapsamda belediye olarak birçok evin restorasyonunu gerçekleştirip vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Diğer yandan tarihi sokaklarımızdaki evlerin cephe yenilemeleri gerçekleştirerek güzel sokaklar ortaya çıkardık. Belediye olarak bu konuda örnek kentlerin arasında kendimizi bulduk. Belediyemiz tarih bilincini eski tarihi çeşmelerimizde de devam ettirdi. İlimizde bulunan 10 tarihi çeşmemizi restore ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Çeşmelerimiz artık eski günlerinde gibi su akıyor. Belediyemiz tarihi bilinci ile çalışmalarına aralıksız devam edecek” dedi.

Uşak'ta Tarihi Çeşmeler Hayat Buldu

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler