YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yardımcısı Arınç; Provokasyondur, Bunu Lanetliyorum

Gülay KUYUCU-Murat ÇAĞLAR/ VAN, Seçim çalışmaları kapsamında Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Van seçim bürosunda partililerle bir

Başbakan Yardımcısı Arınç; Provokasyondur, Bunu Lanetliyorum

Gülay KUYUCU-Murat ÇAĞLAR/ VAN, Seçim çalışmaları kapsamında Van'a gelen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti Van seçim bürosunda partililerle bir araya geldi. Arınç, yaptığı konuşmada seçime kısa süre kaldığını hatırlatırken, çok çalıştıklarını ve en iyi sonucu almak istediklerini söyledi. Arınç, şöyle dedi:
"Özellikle Van'da arkadaşlarımızın maruz kaldığı tehdit, şantaj, korkutma, fiili müdahale ve darp olaylarına karşı seçim bürosu tutacaksınız vazgeçirtiriyorlar. Bütün bunları biliyoruz. Kimin yaptığını da biliyoruz. Elbette ülkeyi yöneten hükümet olarak asayişe karşı tedbirler de alıyoruz. Ama her vatandaşınn başına 24 saat nöbet tutacak bir jandarma ve polisi koymak mümkün değil. Vanlılar kalplerindeki imanla inandıkları yolda hiç korkmadan yürüyor. Onların küfürlerine maruz kalsalar da yollarına devam ediyorlar."
Bu sabah saatlerinde HDP'nin Adana ve Mersin il binalarına yönelik yapılan saldırıya da değinen Arınç şöyle konuştu:
"AHLAKSIZ İNSANLAR PROVOKASYON YAPMIŞLAR"
"Haber geldi. Halkların Demokratik Partisi'nin Van depremini hatırlatan Arınç, 1999 depreminde milletvekili olduğunu ve o dönem işbaşında koalisyon hükümeti olduğunu söyledi. Türkiye Başbakanı'nın felaketten 3 gün sonra Düzce'ye gidebildiğini söyleyen Arınç, "Allah, tekrarından korusun. Depremde hayatını kaybedenlere Allah rahmet eylesin. Siz biliyorsunuz ki 3 gün değil, 3 saat sonra Başbakan ve bakanlar buradaydı. Ve 20 bin konut yaptık. Öbürlerinin hangi tarakta bezi var Allah aşkına, ne yapmış bu partiler? İktidara mı gelmişler bugüne kadar? Van'da biz belediye başkanları milletvekilleri çıkardık. Yüzde 40'ların altına düşmeyen oy aldık. Ama şimdi bir parti; HDP Van'ı kendisine hedef seçmiş Van'daki insanların gönlünü alarak oy istemiyor. Korkutarak oy istemeye çalışıyor" dedi.
Arınç, 40 yıldan buyana politikanın içinde olduğunu, siyasiyasi çizgisinin Erbakan ile başladığını o dönem partilerinin sürekli kapatıldığını söyledi. Daha sonra insanlara daha iyi hizmet etmek düşüncesiyle Ak Parti'yi kurduklarını belirten Arınç, şöyle devam etti:
"Henüz 15 aylık bir bebektik, Fatih Sultan Mehmet gibi tek başımıza iktidara geldik. CHP de 'Beni Atatürk kurdu. Ben devleti kuran partiyim' diyor. Vah beyim vah, ne yaptın peki sen? 1950'de Demokrat Parti seni bir devirdi mi? Sene 2015. Kaç yıl geçmiş aradan 65 yıl. Ya sen benim gibi ihtiyar olmuşsun. 65 yılda tek başına iktidara geldin mi sen? Hayır. Sen ne bilirsin devlet idare etmeyi. CHP'nin tek başına iktidarda olduğu zamanlarda millete zulm etmekten başka bir şey yapmadın. Milletin inancını, sermayesini, varlığını, Kürt kimliğini inkar ettin. Dersimler senin eserindir. O tarihlerde kellesini vermiş insanlar Şeyh Saitler'e kadar hepsine yapılan zulüm senin eserindir. Sen zaten tek başına iktidara gelme ümidinde değilsin. Yüzde 25'i aşmaya çalışıyorsun. Ama şu anda anketler senin yüzde 25'i bile aştığını göstermiyor. Sen kendine yüzde 35 diye bir hedef koymuşsun. Aklında olsun bu kadar parti varken senin tek başına iktidara gelmen hayal. Havada bulut sen onu unut."
Konuşmasında HDP, CHP ve MHP'ye yüklenen Arınç, HDP'nin tek başına iktidara gelme ümidi olmadığını bunu da iddia etmediğini söyledi. Arınç, HDP'nin yüzde 10'un kıyısında olduğunu ileri sürerken, "Barajı aşsan ne olacak, aşmasan ne olacak. 'Ne olacağını bilmem ama 'Sadece barajı aşmak istiyorum' diyor. MHP de 'Yüzde 15'i aşarsam benim için yeter' diyor. Yüzde 17 olsa ne olacak? 'Benim iktidar olmaya ihtiyacım yok' diyor. Peki CHP yüzde 30-35'lerde hedef koymuş ama şuanda yüzde 28'i bulsa öpsün başına koysun. Peki 3 parti iktidara gelme hayalini bile taşımıyorlar bunu biz söylüyoruz ve bunu ve halk bize 'Evet' diyor peki bu 3 ahbap çavuşları ne yapacak? Niye bu kadar Ak Parti'ye bu kadar düşmanlık ediyorlar. Koalisyon kurmak için. Yani bu 3 ahbap çavuş CHP, MHP ve HDP birlikte koalisyon kuracakmış. Ak Parti'yi hükümetten uzaklaştıracakmış. Ak Parti gitsin de memleket yansın başka istedikleri birşey yok. Bu kadar ucuz değil bu iş, geleceksen tek başına geleceksin. Bu ülke koalisyonlardan çok çekti."
Arınç daha sonra Erciş ilçesi'ne hareket etti.

Başbakan Yardımcısı Arınç; Provokasyondur, Bunu LanetliyorumBaşbakan Yardımcısı Arınç; Provokasyondur, Bunu LanetliyorumBaşbakan Yardımcısı Arınç; Provokasyondur, Bunu Lanetliyorum

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler