YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başbakan Yardımcısı Arınç: Provokasyondur, Bunu Lanetliyorum (2)

ERCİŞ'TE HALKA HİTAP ETTİ AK Parti’nin Van seçim bürosunu ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Erciş İlçesi'ne geçti.

ERCİŞ'TE HALKA HİTAP ETTİ AK Parti’nin Van seçim bürosunu ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, daha sonra Erciş İlçesi'ne geçti. Arınç, Erciş Kaymakamlığı önünde toplanan kalabalığa seslendi. Belediye seçimlerini kazanamamanın üzüntüsünü yaşadıklarını belirten Arınç, Erciş halkının Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendilerine Türkiye ortalamasının çok üstünde destek verdiğini söyledi. Siyasi partilerin demokrasinin ve hayatın vazgeçilmez unsurları olduğuna, milletin oy verdiği her partinin başlarının üstünde yerinin bulunduğuna belirten Arınç, şöyle konuştu: "Bütün partilere bu gözle bakıyoruz. İsteriz bütün partiler de bize böyle baksınlar. Bugün Mersin ve Adana'da HDP binalarına bomba konulmuş. Hamdolsun can kaybı yok. Sabah Van'a ilk geldiğimde basının önünde söylediğimi tekrarlıyorum; Bunu kim yaptıysa alçaktır, namussuzdur, haindir. Bu bir provokasyondur. Bu halkı korkuya, sokağa sevk etmektir. Bunu yapanlar şeytandır. Bunu yapanları mahkemelerin önüne koymalıyız ki bunu yapanların kim olduğunu halk görsün. HDP legal partidir. Otobüsle geçerken bana bazı işaretlerde bulunanlar oldu. Onları selamladım. Erciş'in hiçbir insanı misafirine karşı saygısızlık yapmaz. Biz siyasi partileri düşman gibi görmeyiz, onlar bizim rakiplerimizdir. Milletin kararı bizim de kararımızdır. Millet bütün partilere bakacak, ne yaptıklarını vicdan terazisinde tartacak ve anasının ak sütü gibi oylarını kullanacak." AK PARTİ İKTİDAR OLURSA ÇÖZÜM SÜRECİ VAR OLACAK 8 Haziran'dan sonra AK Parti'nin tek başına iktidar olmasının çözüm süreci için de çok önemli olduğunu söyleyen Arınç, şunları söyledi: "İnşallah bu silahtan, gözyaşlarından, annelerin feryadından bu insanları kurtaralım. 8 Haziran'dan sonra AK Parti iktidar olursa çözüm süreci var olacak ve sonuçlanacak. AK Parti olmazsa şimdiden unutun. Bu dağa çıkmalar, tehditler bitsin. 30 yıldan bu yana canlarımızı kaybettiğimiz bu kirli kavga bitsin. Herkesin silahtan uzak siyaset yapmasını temin edelim. Hükümet olsun ama silah yok, şiddet ve tehdit yok. Kamu düzenini esas kılacağız. Ne yapıyorsanız haberimiz var. Bütün önlemlerimizi aldık. Vatandaş gönlünden geçen oyu rahatlıkla kullanacak ve siz buna engel olamazsınız. Engel olmak isteyenin kafasını ezeceğiz. Sandığın namusunu koruyacağız ve kollayacağız."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler