YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büşra Kızılkaya Cinayetinde Ilk Duruşma Yapıldı

Kenan AŞÇIOĞLU/ ERCİŞ, Erciş İlçesi'nin Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarının 4'üncü Etap konutlarında 9 Aralık 2014 günü 3 aylık evli

Büşra Kızılkaya Cinayetinde Ilk Duruşma Yapıldı

Kenan AŞÇIOĞLU/ ERCİŞ, Erciş İlçesi'nin Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarının 4'üncü Etap konutlarında 9 Aralık 2014 günü 3 aylık evli olan Büşra Çiftçi Kızılkaya, evinde boğazından ve vücudunun çeşitli yerlerinden bıçakla yaralandı. Genç kadın, hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti. Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında genç kadının eşi Emre Kızılkaya'nın işlettiği marangozhanede işçi olarak çalışan B.F. gözaltına alınarak 'kasten adam öldürmek' suçundan tutuklanmıştı.
Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında hazırlanan 5 sayfalık iddianame tamamlanırken Erciş Ağır Ceza Mahkemesi'nde de bugün ilk duruşma yapıldı. Duruşmaya öldürülen Büşra Çiftçi Kızılkaya'nın avukatları, ailesi, yakınları, tanıklar ve kadın derneği üyeleri katıldı. Sanığın içeriye alınmasıyla birlikte kısa süreli gerginlik yaşandı. Öldürülen Büşra'nın eşi Emre Kızılkaya sanığa saldırmak isterken, güvenlik güçlerinin araya girmesiyle yatıştırıldı.
Duruşmada 10 tanığın ifadesine başvuruldu. Tanıklardan Büşra'nın kapı komşusu, olaydan önce birlikte markete ekmek almaya gittiklerini ve döndükten yaklaşık 40 dakika sonra kapısının çalındığını, Büşra'nın boğazı kesilmiş bir şekilde kapıya yığıldığını söyledi. Tanık, çağırdığı ambulansla Büşra'nın hastaneye kaldırıldığını, fakat kurtarılamadığını söyledi. Yaklaşık iki buçuk saat süren duruşmada sanık suçlamaları kabul etmedi. B.F., gün boyu evde olduğunu iddia etti. Mahkeme heyeti gizli tanığın dinlenmesi ve sanığın olay gününe ait telefon kayıtlarının çıkarılması için duruşmayı 26 Mayıs'a erteledi.
Büşra Çiftçi Kızılkaya'nın Avukatı Cihat Sargut, savcının eksik soruşturma yürüttüğünü söyledi. İddianamede 'kasten öldürme' suçunun olduğunu ve savcılığın hırsızlık niyetiyle eve girildiğini söylediğini belirten Avukat Sargut, "Savcı eksik soruşturma yapmıştır. Olay saf bir hırsızlık suçuna bağlı öldürme değildir. Çünkü tutuklu bulanan sanık, Büşra'yı ve eşini yakinen tanımaktadır. Sanık maktül dışardayken içeriye giriyor. Elinde anahtar var. Bu olayda başka kişilerin de olduğunu düşünüyoruz. Biz, bu işin içinde kim varsa onlar da yargılansın istiyoruz. Özgecan cinayeti hepimizin içini acıtan bir olaydı. Özgecan'ın katilleri nasıl tespit edildiyse bu da ortaya çıksın istiyoruz. Bu şahıs tek başına yapmamıştır" diye konuştu.

Boğazı Kesilerek Öldürülen Genç Kadın Gece Toprağa Verildi

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler