YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Doğu Ve Güneydoğunun Ilk Binicilik Merkezi Van'da Açıldı

Arif KARAKAŞ/VAN(Edremit), (DHA)-VAN'ın Edremit Belediyesi tarafından ilçenin Köşk Mahallesi'nde 5 bin metrekarelik alan üzerinde kentin ve bölgenin ilk 'Olimpik Binicilik Merkezi'

Doğu Ve Güneydoğunun Ilk Binicilik Merkezi Van'da Açıldı

Arif KARAKAŞ/VAN(Edremit), (DHA)-VAN'ın Edremit Belediyesi tarafından ilçenin Köşk Mahallesi'nde 5 bin metrekarelik alan üzerinde kentin ve bölgenin ilk 'Olimpik Binicilik Merkezi' törenle hizmete açıldı.
Edremit'teki Olimpik Binicilik Merkezi’nin açılışına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu, Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle çok sayıda kişi katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ardından konuşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit'in terörle anılmasının önüne geçmek için her türlü çalışmayı yapacaklarını belirterek, şöyle dedi:
"Binicilik sporu keyifli ve kıymetli bir uğraş olmasının yanında kültürel ve sosyal hayatımıza ve özellikle engelli kardeşlerimizin rehabilitasyonuna çok ciddi katkı sağlayacak bir hizmet. Bir de ulusal öneme sahip Dönemeç sulak alanı gibi bir doğa harikasının yanında yer oluşu ve Van Gölü manzarasıyla vatandaşlarımızın, yerli ve yabancı turistlerimizin buradan ziyadesiyle faydalanacağını düşünüyorum. Tesisimizin, şehrimizi ve ülkemizi ulusal ve uluslar arası müsabakalardan biniciliğin tüm branşlarında temsil edecek sporcu kardeşlerimizin yetişmesi için, hatta olimpiyatlarda şanlı bayrağımızı Vanlı bir kardeşimizin taşıması için güzel bir yatırım ve ihtiyaç olduğunu düşünüyorum."
Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu ise, Türkiye’de çok az bulunan bir tesisin Van’a kazandırılmasında emeği geçen Kaymakam Çiçekli’yi tebrik etti. Vali Zorluoğlu şunları söyledi:
"Geçtiğimiz günlerde burada bir halk plajı hizmete açmıştık, bugün de bu hizmeti açmanın gururunu yaşıyoruz. Belediyecilik anlamında gerçekten örnek bir çalışmadır. Van ilinde belediyeler devralındıktan sonra yavaş yavaş belediyecilik örnekleriyle halkımızı buluşturmaya başladık. Diğer ilçelerimizde de ciddi çalışmalar yapılıyor. Bir taraftan vatandaşlarımızın böyle güzel tesislerde vakit geçirmelerine imkan sağlayacak çalışmalar yapıyoruz, bir taraftan da altyapı, su, yol, asfalt ve diğer üstyapı çalışmalarını süratle tamamlamaya çalışıyoruz. İnşallah kısa bir süre içerisinde bütün Van’ın çehresini değiştirme gayreti içerisinde olacağız."
Edremit'te binicilik merkezinin yapılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu Türkiye Binicilik Federasyonu Başkanı Atıf Bülent Bora ise, Van'a 7-8 yıl önce geldiğini ve kentte büyük değişikliklerin olduğunu söyledi. Bora, "Binicilik tesisimiz, ülkemizin birçok şehrinde yok maalesef. Bunu Van’a kazandırmış olmak büyük bir hizmet. Çünkü at bir değer. Atalarımız Orta Asya’dan atla Anadolu’ya gelmişler. Ama modernleşme, çağdaşlaşma derken biz atı biraz ihmal etmişiz, unutmuşuz. Tekrar atı kazanmamız lazım. At sporu, özellikle çocuklar için çok önemli bir spor. Bu hizmetinden dolmayı Edremit Kaymakamımız Atıf Beyi tebrik ediyorum. Biz de federasyon olarak 4 atı buraya göndermek için bir gayret içerisinde olacağız" diye konuştu.
Vali Zorluoğlu ve beraberindekiler Olimpik Binicilik Merkezi'nin açılış kurdelesini keserek, merkezde incelemelerde bulundular. Merkezdeki görevliler tarafından atlarla bir gösteri yapılırken, açılışa katılan çocuklar için de palyaço gösterisi düzenlendi.

Doğu Ve Güneydoğunun Ilk Binicilik Merkezi Van'da AçıldıDoğu Ve Güneydoğunun Ilk Binicilik Merkezi Van'da AçıldıDoğu Ve Güneydoğunun Ilk Binicilik Merkezi Van'da Açıldı

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler