YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gönüllerin 'ahbabı' Oldular

Gülay KUYUCU- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- ROCK müzik şarkıcısı Haluk Levent'in öncülüğünde sosyal medya üzerinden örgütlenen Van Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun

Gönüllerin 'ahbabı' Oldular

Gülay KUYUCU- Orhan AŞAN/VAN, (DHA)- ROCK müzik şarkıcısı Haluk Levent'in öncülüğünde sosyal medya üzerinden örgütlenen Van Anadolu Halk ve Barış Platformu'nun (Ahbap) üyeleri, Ramazan ayı boyunca her gün yoksul ailelerle iftar yaptı. Evlerine gittikleri ailelerin sorunlarını dinleyip yetkililere ulaştırmaya çalışan platform üyelerinden öğretmen Yılmaz Samioğlu amaçlarının yoksulluğa dikkat çekmek olduğunu söyledi.
Sosyal medya üzerinden örgütlenen ve öncülüğünü Haluk Leven'in yaptığı Ahbap'ın Van'daki üyeleri, Ramazan ayı boyunca her gün toplanıp şehrin belli bölgelerindeki yoksul aileleri tespit etti. Bu ailelerin iftarlıklarının karşılanması içinde çalışma başlatan Van Ahbap üyeleri, kentteki esnafı dolaşıp önce kendilerini tanıtıp daha sonra yoksul ailelerin iftarını açmaları için destek istedi. Uğradıkları yerlerden eli boş dönmeyen platform üyeleri, daha sonra belirledikleri ailelere gidip onlarla birlikte iftar yaptı.
Ramazan ayı boyunca maddi durumu kötü olan ailelerin evlerine giden platform üyeleri, sadece bu ailelerle birlikte iftar açmıyor birde sorunları tespit edip gerekli yerlere bildiriyor. Platform üyeleri tespit ettikleri birçok sorunun da çözüme kavuştuğunu söyledi. Gittikleri yerlerden fotoğrafları da sosyal medya üzerinden paylaşan Ahbap üyelerinin sayısı da her geçen gün artıyor.
YOKSULLUĞA DİKKAT ÇEKTİLER
Van Ahbap üyeleri son olarak Suriyeli ailelerin yaşadığı bölgeye gitti. Boş bir arazide derme çatma yapılan çadırlarda yaşam mücadelesi veren yaklaşık 50 Suriyeli'yi ziyaret eden platform üyeleri, burada dışarda kurdukları iftar sofrasında getirdikleri yemekleri servis etti. Çoğunluğunu çocukların oluşturduğu ailelerin sıkıntılarını dinleyen üyeler, notlarını alıp yetkililere bildirekceklerini söyledi. Amaçlarının yoksulluğa dikkat çekmek olduğunu anlatan platform üyesi Öğretmen Yılmaz Samioğlu Ramazan sonrasıda çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.
GÜZEL NİYETLERLE YOLA ÇIKTIK
Ramazan ayı boyunca evlerinde iftar açmadıklarını belirten Samioğlu, "Sosyal medyadan örgütlendiğimiz çoğunluğu öğretmenlerden oluşan platform üyeleriyle birlikte her gün ne yapabiliriz diye kafa yorduk. Öncelikle yoksul aileleri belirleyip ardından da iftarlıklar içinde esnaftan destek istedik. Güzel niyetlerle çıktığımız bu yolda esnafta bizi yalnız bırakmadı. Kendimizi ve yaptığımız çalışmaları anlatınca onlarda bize katkı sundu. Aldığımız yemekler, erzak kolileri ve çocuklar için giyim malzemeleriyle birlikte belirlediğimiz evlere gittik, onlarla aynı sofrayı paylaştık. Zaman zamanda ailelerin sorunlarını tespit edip çözüm bulunması içinde yetkililerle görüştük. Amacımız yüzlerin gülmesi, toplumun yoksullara ve yoksulluğa karşı daha bilinçli, daha duyarlı olmalarını sağlamaktır. Biz bu Ramazan ayını çok güzel geçirdik. Herkes birlik ve dayanışma içinde olursa hayat daha yaşanabilir bir hale gelir" dedi.

Gönüllerin 'ahbabı' OldularGönüllerin 'ahbabı' OldularGönüllerin 'ahbabı' Oldular

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler