YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kar yağışı, deprem bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor

Deprem bölgesi Van'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Çadırkentlerde...

Kar yağışı, deprem bölgesinde hayatı olumsuz etkiliyor

Deprem bölgesi Van'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor. Çadırkentlerde yaşayan vatandaşlar zor anlar yaşarken, çocuklar soğuk havaya rağmen kartopu oynamanın keyfini çıkardı. Diğer yandan, il genelinde etkili olan kar yağışından dolayı 96 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
Yurtta günlerdir devam eden kar yağışı dün akşam saatlerinde itibaren deprem bölgesinde de etkili olmaya başladı. Kar yağışı ve soğuk hava çadır kentlerde kalan vatandaşların yaşam şartlarını zorlaştırıyor. Soğuk havaya rağmen çocuklar kar topu oynamanın keyfini çıkardı.
Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre dün akşamdan itibaren özellikle yüksek kesimlerde etkisini artıran kar yağışı, il merkezine bağlı 10, Erciş'te 5 olmak üzere, il genelinde 96 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdaresi karla mücadele ekiplerinin, kapanan köy yollarını açmak için çalışmalarına başlattığı ifade edildi.
Kar yağışının 3-4 gün boyunca aralıklarla devam edeceğini belirten Meteoroloji Van Bölge Müdürlüğü yetkilileri, kent merkezinde hava sıcaklığının gün içerisinde 1 derece olarak ölçüldüğünü, gece ise hava sıcaklığının eksi 5 derece olmasını beklediklerini aktardı.
Gece saatlerinde don ve buzlanma uyarısı yaparak, vatandaşların dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise buzlanmaya karşı aralıksız tuzlama çalışmalarının devam ettiği bildirildi. Kar kalınlığı şehir merkezinde 10 santimetreyi geçerken, yüksek kesimlerde ise 15 santimetreye kadar çıktığı kaydedildi.

DEPREMZEDELER KARAKIŞTA EKMEĞİNİ ENKAZDAN ÇIKARIYOR
Van'da kar yağışı devam ederken, diğer yandan deprem felaketinde yıkılan veya ağır hasar gördükleri için yıktırılan binaların enkazları, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara ekmek kapısı olmaya devam ediyor.
Deprem felaketinin ardından, 28 bin 532 konutun yıkık ve ağır hasarlı olduğu Van'da, çalışmalar aralıksız sürüyor. Yıkık veya ağır hasarlı olduğu için iş makinelerinin yardımıyla yıktırılan binaların enkazları ise maddi durumu iyi olmayan vatandaşlara ekmek kapısı oldu. Sabah saatlerinden itibaren üç tekerlekli arabalarıyla enkaz alanlarına gelerek demir toplayan vatandaşlar, kilosunu 500-550 kuruş arasında satarak akşam evlerine ekmek götürüyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler