YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Karayollarında Taşeron Işçilerin Çıkarılmasına Tepki

Yol-İş Sendikası Van 1 Nolu Şubesi, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçilerin çıkarılmasına tepki gösterdi.

Yol-İş Sendikası Van 1 Nolu Şubesi, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü'nde çalışan taşeron işçilerin çıkarılmasına tepki gösterdi.

İşten çıkarılan yaklaşık 200 taşeron işçi, Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü önünde bir araya geldi.

İşçiler adına basın açıklaması yapan Yol İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Salih Çalımlı, 10 bin kadrolu işçinin kızağa çekilip 11 bin 555 iş aracının çürümeye terk edilmeye çalışıldığını iddia etti.

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün ülke düzeyinde tüm işleri anahtar teslimi ihale etmeye başladığını, binlerce geçici, 10 bin kadrolu işçi ve 6 bin idari personelin pasif hale getirildiğini belirten Çalımlı, şunları kaydetti:

"Bunun devleti zarara uğratma ile ilgili boyutunu ilgili kuruluşlar incelesin. Türkiye Yol-İş Sendikası kurum bünyesinde çalışan yaklaşık 35 bin emekçinin hakkı ve hukuku için harekete geçmiştir. Burada çalışan işçiler, kızağa çekilirken veya işsiz kalırken, kaçak, kayıtsız ve ehil olmayan kişilerin çalıştırılacağını tahmin etmekte zorlanmıyoruz. Bu tablo karşısında, sorunlarımız her düzeyde derinleşmeden diyalog ile çözülmesini arzu eden Yol-İş'e ve üyelerine karşı takınılan bu oyalamacı tutum şık olmamıştır. Asgari ücretle çalışan işçilerin işine nasıl son veriyorsunuz- Her kişi 5'er nüfustan saydığımız vakit 5 bin insan yapar. Bu doğru bir tavır değil. Bu insanların tekrar işlerine dönmesi ve haklarının yasal çerçeveye alınması gerekmekte."

Basın açıklamasının ardından alkışlarla durumu protesto eden işçiler, daha sonra sessizce dağıldı.

Muhabir: Cemal Aşan - Emre Ilıkan / Necat Hasar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler