YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kıyıcak Lions İlkokulu Ve Ortaokulu’nda Yardım Dağıtımı

Van Edremit Çiçekli Beldesi Kıyıcak Köyünde 10 derslikli Anaokulu ve İlköğretim Okulunu yaptıran Lion'lar, 01...

Kıyıcak Lions İlkokulu Ve Ortaokulu’nda Yardım Dağıtımı

Van Edremit Çiçekli Beldesi Kıyıcak Köyünde 10 derslikli Anaokulu ve İlköğretim Okulunu yaptıran Lion'lar, 01 Ekim Dünya Çocuklar Günü'nde 300 öğrenciye iç giyim, kırtasiye vb. malzemelerinden oluşan paketleri hediye ettiler.

Hediye takdiminde İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cuma Beyde, Ankara Çayyolu Lions Kulübü Başkanı Figen Mercanoğlu, 118 U Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Erdem Baylan, vatandaşlar hazır bulundular.

Okulun yapım aşamasından itibaren Van Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden gerekli desteği gördüklerini belirten Ankara Çayyolu Lions Kulübü Başkanı Mercanoğlu, “Okulumuzun yapımı aşamasında itibaren yöre halkı ve çocuklarımızla paylaştığımız sevgiyi, dostluğu sürdürme ve sürekliliğini sağlamak üzere etkinlikleri sürdürüyoruz. Yapılan çalışma ve etkinliklerle gurur duyuyorum” dedi.

118 U Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Sayın Erdem Baylan çocuklara hitaben, “Siz bu ülkenin geleceğisiniz, bu şehrin geleceğisiniz, siz ne kadar başarılı olursanız, bu topraklar o kadar barış ve kardeşlik içerisinde sevgiyle gelişecek. Biz bu okulu inşa ettik, sizler de bu ülkenin geleceğini inşa edin" diye konuştu.

Van İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Beyde ise, “Lion'lar deprem sırasında Van'ı yalnız bırakmadılar ve verdikleri okul yapma sözünü kısa sürede yerine getirdiler. Yeni yapılan okullarımız gibi görülmeye değer iç dizaynlarıyla öğretmenlerimizin zevkle ders verebilecekleri ve öğrencilerimizin de büyük bir hevesle koşarak geldikleri bir okul yapıp içini donattılar. Okul yapmak bir erdemdir, ama önemli olan okul yaptıktan sonra bu okullarda öğrenim görecek çocukların unutulmamasıdır. Öğrencileri unutmayan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu arada, 2012-2013 eğitim öğretim yılı başında okulda, "Görme Kusuru Ön Tespiti" projelerini uygulayarak görme zorluğu olan öğrencilerin tespit edildiği ve öğrencilere "Barış" fikrini yerleştirmek amacıyla uluslararası düzenlenen "Barış Afişi ve Kompozisyon Yarışması"nın başlatıldığı belirtildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler