YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TÜRSAB'dan Van'a tatil köyü

Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)'nin Vangölü sahilinde bulunan ve depremden etkilenen...

TÜRSAB'dan Van'a tatil köyü

Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)'nin Vangölü sahilinde bulunan ve depremden etkilenen Yeşilsu Köyü’nü ‘Tatil Köyü’ yapacağını söyledi.
Yeşilsu Köyü'nde yapımı devam eden okul inşaatında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, ikram edilen çayı içerek köylülerle sohbet etti. Muhtar Kenan Ateş'ten köyün sorunlarını dinleyen Karaloğlu, "Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği, Van'a bir turizm köyü yapmak istiyordu. Biz de onlara burayı önerdik. İnşallah burası çok farklı bir köy olacak." dedi.
Köylülerin, bundan sonra turizme yönelik çalışmalar yapmalarını isteyen Karaloğlu, "Burası çok güzel ve çok farklı bir köy olacak. Sizlerden de turizme yönelik işler bekliyoruz. Pansiyon ve turizme yönelik üretim yapmanızı bekliyoruz. Buna dikkat edin." diye konuştu.
Muhtar Ateş, köyün büyük bölümünün balıkçılıkla geçimini sağladığını, kışın tekneleri güvenli demirlemek için balıkçı barınağı ve iskele yapılmasını istedi. Vali Karaloğlu da Yeşilsu Köyü’ne iskele yapma projesini geçen yıl programa aldıklarını belirterek, bu yıl iskeleyi yapacaklarını bildirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler