YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van’da Doktor Sıkıntısı

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, depremden sonra mecburi hizmetleri tamamlayan doktorların gitmesiyle birlikte...

Van’da Doktor Sıkıntısı

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, depremden sonra mecburi hizmetleri tamamlayan doktorların gitmesiyle birlikte kentte doktor sıkıntısı yaşadıklarını belirtti.

İHA muhabirine konu hakkında bilgi veren Dr. Acar, şu anda ciddi bir doktor sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Şimdiye kadar geçici olarak çözümler ürettiklerini belirten Dr. Acar, “ Depremden sonra hekim arkadaşlarımız da ciddi azalmalar oldu. Mecburi hizmeti tamamlayanlar, ilimizden ayrılma kararı verdi ve gitti. Dolayısıyla ciddi bir doktor sıkıntısı yaşadık. Ancak Sağlık Bakanımızın desteği ile şu ana kadar geçici de olsa çözümler ürettik. Yine Bakanlığımızın desteğiyle ilimize yeni atamalar oldu. Bunlar tamamen sıkıntıyı çözer mi hayır çözmez, ama bir kısım sıkıntıyı giderir. Bunun yanında yeni çıkan ‘Torba Yasası’ ile artık aile hekimlerine de acil servislerde nöbet tutturabileceğiz. Tabi ücret karşılığında nöbet tutacaklar. Şu anda bunun yürürlüğü girmesini bekliyoruz” dedi.

“KENTTE 70 DOKTOR AÇIĞIMIZ VAR”

Torba Yasası’nın yürürlüğü girmesiyle birlikte kentte yaşanan doktor sıkıntısının az seviyelere ineceğini ifade eden Dr. Acar, “Çünkü en büyük sıkıntı acil hizmetlerdir. Çünkü halen acil servislerde uzman hekim arkadaşlarımız çalışıyor ve bu da poliklinikleri etkiliyor. Dolayısıyla vatandaşlarımız da sıkıntılar yaşıyordu. Şu anda yaklaşık 70 doktor açığımız var. Pratisyen ve uzman dahil. Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerde ilimize en az 20 doktor arkadaş atanacaktır. Bu arkadaşlarımız görev aldığında kente ki sıkıntımızı gidermiş olacağız” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler