YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'da Fuhuş Operasyonunda Yakalanan Kadınlardan Biri Aıds'li Çıktı

VAN, Yabancı ülkelerden Van'a getirilen kadınlara fuhuş yaptırıldığı istihbaratı üzerinde  İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri 2 ay önce

VAN, Yabancı ülkelerden Van'a getirilen kadınlara fuhuş yaptırıldığı istihbaratı üzerinde İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri 2 ay önce çalışma başlattı. Gerekli delilleri toplayan ekipler, önceki gece operasyon için düğmeye bastı. Van ve Gevaş İlçesi'nde 7 adrese operasyon düzenleyen ekipler, 8'i Rusya, Gürcistan ve Azerbeycan vatandaşı olmak üzere, yaşları 19 ile 40 arasında değişen 15 kadını suç üstü yakaladı. Bu kadınları fuhuşa zorladıkları iddiasıyla da aralarında Azerbeycan uyruklu Afsana Kasımova'ın da bulunduğu 14 şüpheli gözaltına alındı.
KADINLARDAN BİRİ AIDS'Lİ
Gözaltına alınan yabancı uyruklu kadınlar Yabancılar Şubesi'ne gönderilirken, diğer şüpheliler de sorgularının ardından Gevaş İlçesi'nde adliyeye sevk edildi.
Bu arada yapılan sağlık kontrollerinde fuhuş yaptığı iddia edilen kadınlardan Azerbaycan vatandaşı D.M.'nin AIDS hastalığına yol açan HIV virüsü taşıdığı belirlendi. D.M.'nin daha önce de Türkiye'den sınırdışı edildiği ve yine yasadışı yollarla Türkiye'ye girdiği belirlendi. Yabancılar Şubesi'ne teslim edilen yabancı uyruklu kadınların işlemlerinin ardından sınırdışı edileceği belirtildi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler