YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'da şarbon can aldı

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde hastalıklı hayvan etinden yiyen 64 yaşındaki Ayşe Özcan, şarbon hastalığından yaşamını yitirdi.

Van'da şarbon can aldı

Van'ın Gürpınar İlçesi'nde hastalıklı hayvan etinden yiyen 64 yaşındaki Ayşe Özcan, şarbon hastalığından yaşamını yitirdi.

Kırkgeçit Köyü'nde 64 yaşındaki Ayşe Özcan hastalıklı hayvanın etini yediği için yakalandığı şarbondan kurtulamadı. Sağlık ekipleri köyde tarama yapıp numune alırken, köyde karantina tedbirleri uygulayan Tarım Müdürlüğü ekipleri, hastalığın görüldüğü Sarıbulak yaylasındaki 5 bin küçükbaş hayvanın aşılanması için aşı talebinde bulundu. Kaymakam Nurullah Kaya ise köyde bir salgının şu anda söz konusu olmadığını söyledi.

Kırkgeçit Köyü'ndeki şarbon hastalığı üzerine sağlık ve tarım ekipleri alarma geçti. Hastalığın, köydeki Özcan ailesinin hastalıklı bir küçükbaş hayvanı kesip yemelerinin ardından ortaya çıktığı belirtildi. Etin tüketilmesinin ardından aynı aileden 5 kişi vücutlarındaki kabarcıklardan şikayet etmeye başladı. Durumu ağırlaşan 64 yaşındaki Ayşe Özcan'ın ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi üzerine köyde panik başladı. Ayşe Özcan toprağa verilirken, cilt şarbonu olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine diğer 4 kişi de Van'daki hastanelerde tedavi altına alındı.

Hastalık üzerine sağlık ve tarım müdürlükleri alarma geçti. Sağlık müdürlüğü ekipleri köyde kan numunesi alırken, tarım müdürlüğü ekipleri ise karantina tedbirleri uygulayarak hayvanları gözlemlemeye başladı. Kaymakam Nurullah Kaya, gerekli tedbirlerin alındığını belirterek, hastalığın görüldüğü Sarıbulak Yaylası'ndaki 5 bin küçükbaş hayvanın aşılanması için aşı talep edildiğini söyledi. Kaymakam Kaya, "Aile hastalıklı hayvanı kesip yemiş. Bundan sonra da hastalık ortaya çıkmış. Şu anda bir salgın söz konusu değil. Sağlık ekipleri köyde kan örnekleri aldı. Ayrıca şu anda yapılan anonsla köydeki tüm etler kireçli bir kuyuda imha edilecek. Hastanede yatan 4 kişinin de sağlık durumunun iyi olduğunu öğrendik" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler