YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Bu yıl 10.’su yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Van il etkinliğine katılan öğrenciler, izleyicilere unutulmaz bir...

Van’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Bu yıl 10.’su yapılan Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Van il etkinliğine katılan öğrenciler, izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı. Misafir öğrenciler, seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe şarkılarla izleyenleri mest etti. Şölen havasında geçen programa 25 ülkeden toplam 68 öğrenci katıldı. Etkinliği yaklaşık 20 bin kişi izledi.

Van’da Özel Serhat Lisesi’nde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları il etkinliğini Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van milletvekilleri, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de izledi. Gösteriler, öğrencilerin koro halinde söylediği 'İnsanlık el ele' şarkısı ile başladı. Hem Türkçe hem de Kürtçe sunumu yapılan etkinlikte teker teker sahne alan öğrenciler, seslendirdikleri doğu yöresine ait şarkılarla herkesi kendilerine hayran bıraktı. Kırgızistan, Endonezya ve Kenyalı öğrencilerin horon gösterisi ise stattaki coşkuyu zirveye çıkarttı. Şamamme şarkısını söyleyen Nadia Elizabeth ise herkesi kendisine hayran bıraktı.

Etkinliğin sonunda konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkçe Olimpiyatının, dili, rengi, ırkı ne olursa olsun dünya insanına anlaşabilmeyi, konuşabilmeyi, barış ve kardeşliği öğrettiğini söyledi. "Türkçe’nin çiceklerini" ağırlamaktan mutluluk duyduğunu aktaran Karaloğlu, konuşmasının şöyle sürdürdü: “Tanış olmanın, anlaşabilmenin ön koşulu konuşabilmektir. Yunus’un sözüyle Mevlana hazretlerinin nefesiyle dünyayı aydınlatmaktadır." Program, sponsor firmalara plaketlerinin verilmesinin ardından havai fişek gösterisiyle sona erdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler