YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Van etkinliğine katılan 25 ülkeden toplam 68 öğrenci, seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe...

Van’da Türkçe Olimpiyatları Coşkusu

Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'nın Van etkinliğine katılan 25 ülkeden toplam 68 öğrenci, seslendirdikleri Kürtçe ve Türkçe şarkılarla izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı.

Van Özel Serhat Lisesi’nde 10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. 25 ülkeden 68 kişinin sahne aldığı etkinlik, öğrencilerin koro halinde söylediği 'İnsanlık el ele' şarkısı ile devam etti. Hem Türkçe hem de Kürtçe sunumu yapılan etkinlikte teker teker sahne alan öğrenciler, seslendirdikleri Doğu yöresine ait şarkılarla herkesi kendilerine hayran bıraktı. Kırgızistan, Endonezya ve Kenyalı öğrencilerin horon gösterisi ise coşkuyu zirveye çıkarttı. Öğrenciler şarkılar ve halk oyunları ile sahnede coşarken, izleyenler de tribünlerde onlara eşlik etti. Öğrenciler, seslendirdikleri Kürtçe türküleri ve çektikleri halaylarla adeta bölge insanına taş çıkarttı. Şamamme şarkısını söyleyen Nadia Elizabeth ise herkesi coşturarak kendisine hayran bıraktı.

Etkinliğin sonunda bir konuşma yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, Türkçe Olimpiyatı’nın dili, rengi, ırkı ne olursa olsun dünya insanına anlaşabilmeyi, konuşabilmeyi, barış ve kardeşliği öğrettiğini söyledi. Karaloğlu, Türkçe’nin çiçeklerini ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Tanış olmanın, anlaşabilmenin ön koşulu konuşabilmektir. Türkçe Olimpiyatları dili, rengi, ırkı ne olursa olsun dünya insanına anlaşabilmeyi, konuşabilmeyi, barış ve kardeşliği öğretmektedir. Yunus’un sözüyle Mevlana hazretlerinin nefesiyle dünyayı aydınlatmaktadır. Medeniyetimizin sözünü Türkçemizin duruluğuyla yedi kıtaya yayan gizli kahramanlarımızı sizin huzurunuzda selamlıyorum. Onlara teşekkür ediyorum. Dünyanın dört bir yanındaki bu okullara yardımda bulunan kadirşinas Anadolu insanını unutmak mümkün değil. O okullara yardımcı olan iş adamalarımızı kutluyorum. Önlerinde saygıyla eğiliyorum. Bu insanlara, bu öğretmenlere, bu ideali veren büyüklerimize şükranlarımızı arz ediyor. Bu gecenin düzenlenmesinde emeği geçen herkesi kutluyorum” dedi.

Sponsor firmalara plaketlerinin verilmesinin ardından havai fişek gösterisiyle etkinlik sona erdi. Programda sponsor olduklarını belirten Müküs Bahçesaray Doğal Kaynak Suyu Yönetim Kurulu Erkan Hakan, Bahçesaray’ın ilk ve tek fabrikası olarak hizmet verdiklerini ve olimpiyatlarda yaklaşık 20 bin pet su dağıttıklarını belirtti.

Programa Van Valisi Münir Karaloğlu, Adalet ve Kalkınma Parti Van milletvekilleri, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Nuri Güler, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve 20 bin civarında kişi izledi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler