YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Van'ın "Demir Leydisi" Yine Muhtar

ÖZKAN BİLGİN - Van'ın kadın muhtarı "Demir Leydi" lakaplı Leyla Tanrıtanır,  il genelinde aday olan 10 kadın muhtar adayı arasında seçimi kazanan tek kadın oldu.

ÖZKAN BİLGİN - Van'ın kadın muhtarı "Demir Leydi" lakaplı Leyla Tanrıtanır, il genelinde aday olan 10 kadın muhtar adayı arasında seçimi kazanan tek kadın oldu. 2009 yerel seçimlerinde kadın muhtar olarak seçilen Cumhuriyet Mahallesi muhtarı Tanrıtanır, yeniden aday olduğu 2014 seçimlerini de kazanarak koltuğunu korudu. İl genelinde 10 kadın muhtar adayının yarıştığı 30 Mart Yerel Seçimlerinde, kendi mahallesinden aday olan kadın rakibine karşı ezici bir üstünlük kurarak 13 katı oy alan Tanrıtanır, kentte yine seçimi kazanan tek kadın muhtar oldu. Görevi süresince yaptığı başarılı çalışmalar ve hizmetlerle mahalle sakinlerinin gönlünü kazanan, bu nedenle de vatandaşlar tarafından "Demir Leydi" olarak anılan Tanrıtanır, tebriklerin ardından yarım bıraktığı çalışmalara kaldığı yerden devam ediyor. -Rakibinin 13 katı oy aldı "Demir Leydi" Tanrıtanır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, görevi devraldığı günden beri mahallede en iyi şekilde hizmet vermeye çalıştığını belirterek, bu nedenle de milletin sevgisini kazandığına inandığını ve 2014 seçimlerinde de mahalle halkının ısrarıyla yeniden aday olduğunu ifade etti. Tanrıtanır, adaylığını açıkladıktan sonra kapı kapı dolaştığını ve tüm mahallelinin sorunlarını, taleplerini dinlediğini bildirerek, şöyle konuştu: "Çok olumlu ve güzel tepkiler aldım. Zaten görevim süresince mahalledeki vatandaşlarla bir aile gibi olduk. Bunun sonucunu da sandıkta gördük. Muhtarlık için kullanılan 3 bin 312 oyun 3 bin 80'ini aldım. Tek rakibim olan kadın aday ise 232 oy aldı. Çok büyük destek gördüm. Bu durum beni çok mutlu etti. Bu durumu ahde vefa olarak görüyorum." -Erkek muhtarlara örnek oldu Seçimi kazanmasının ardından çok sayıda muhtarın ve mahallelinin kendisini ziyarete geldiğini anlatan Tanrıtanır, birçok muhtarın kendisini örnek almasından gurur duyduğunu dile getirdi. Tanrıtanır, "Çok güzel sözler, övgüler duyuyorum. Muhtar arkadaşlarım beni örnek aldıklarını söylüyor. Bu da bana gurur veriyor. Umarım yapılan seçimlerden çıkan sonuçlar ülkemiz, Van'ımız ve milletimiz için hayırlı olur" diye konuştu. Seçimlerde muhtar seçilen Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Yunus Dilmaç da mazbatasını alır almaz Tanrıtanır'ı ziyaret etti. Dilmaç, Tanrıtanır'ın gerek deprem döneminde gerekse görevi süresince çok güzel işler yaptığına değinerek, çalışmalarında Tanrıtanır'ı örnek almak istediğini söyledi. Tanrıtanır'ın deneyimlerinden faydalanmak istediğini kaydeden Dilmaç, "Leyla hanım gerçekten kentimizde muhtarlığın çıtasını yükseltti" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler