YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YYÜ Ile İran İslami Azad Üniversitesi, Işbirliği Protokolü Imzaladı

 Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) ile İran İslami Azad Üniversitesi arasında, öğrenci ve akademisyen değişimi ile bilimsel konularda işbirliği protokolü imzalandı.

Yüzüncü Yıl Üniversitesi ile İran İslami Azad Üniversitesi arasında, öğrenci ve akademisyen değişimi ile bilimsel konularda işbirliği protokolü imzalandı. YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ve beraberindeki heyet, İran İslami Azad Üniversitesi ile protokol imzalamak üzere İran'a ziyarette bulundu. Öğrenci ve akademisyen değişimi, bilimsel işbirliği gibi konuları içeren protokolün imzalandığı ziyarette Battal'a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Kazankaya, Fen Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemil Tunç ve Tıp Fakültesi Sekreteri Cemil Sönmez eşlik etti. Ziyaret ile ilgili konuşan Battal, merkezi Tebriz'de olan İslami Azad Üniversitesi'nin İran'ın bütün kentlerinde, hatta bazı ilçelerinde bile şubelerinin bulunduğunu ifade etti. Battal, şöyle konuştu: "İran'da farklı bir yapı var üniversitelerde ve bu şubeler bir üniversite olarak algılanıyor. Genel yapı içerisinde hepsi İslami Azad üniversitesi çatısı altında değerlendiriliyor. Oldukça geniş bir alana yayılmış bu üniversite ile protokolümüzü yaptık. Başka ülkelerdeki üniversiteler ile yaptığımız gibi bilimsel, kültürel, sportif alanlardaki gerekli işbirliğini devam ettirebilmek için bu protokolü imzaladık. Üniversitemiz artık bir dünya üniversitesi olarak algılanıyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Bundan sonra üniversitemizin uluslararası konumunu, tanınılırlığı ve etkisini artırarak devam ettireceğiz."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler