YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yyü Öğrencilerinden Anlamlı Etkinlik

VAN, YYÜ İktisadi ve İdari Bilim Fakültesi öğrencileri, Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde 'Yarım Kalan Mutluluğu Onların Gözünde Göreceksiniz, Gelin Beraber

Yyü Öğrencilerinden Anlamlı Etkinlik

VAN, YYÜ İktisadi ve İdari Bilim Fakültesi öğrencileri, Cengiz Andiç Kültür Merkezi’nde 'Yarım Kalan Mutluluğu Onların Gözünde Göreceksiniz, Gelin Beraber Mutluluklarına Ortak Olalım' sloganıyla 'Lösemililerle Buluşma' etkinliği yaptı. Program fakülte dekanı Prof. Dr. Reha Saydan’ın açılış konuşması ile başladı. Prof. Dr. Saydan’ın ardından Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Faik Öner lösemi hakkında bilgi verdi.
REKTÖR: KAN DESTEĞİNDE DE BULUNALIM
Daha sonra konuşan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal düzenlenen etkinliğin kendilerini duygulandırdığını söyledi. Toplumun manevi ve sosyal desteğine ihtiyaç duyan lösemili çocuklara öğrencilerin destek vermesinin çok anlamlı olduğunu söyleyen Rektör Prof. Dr. Battal şöyle konuştu:
"Hepinizi tebrik ediyorum. Artık dünyada ve ülkemizde tıp çok gelişti. Bu hastalıkla mücadele eden çocuklarımızın yüzde 90’ı tedavi edilebiliyor ve hamdolsun sağlıklarına kavuşuyorlar. Ancak bize bir görev düşüyor. Bu çocuklarımız bazen kana ihtiyaç duyuyor. Sadece farkındalık desteği ile kalmayalım, bu kan ihtiyaçlarıyla ilgili de desteklerimizi sürdürelim. Bu etkinliği, sosyal dayanışma açısından çok önemli. Bu insanların kendi sorunlarına bizim farkında olarak eğilmiş olmamız ilgi duymamız çok önemli. Etkinlik, bu yönüyle de artık YYÜ'nün bu tür sosyal olaylara da çok duyarlı olduğunu gösteriyor."
Etkinlik, öğrencilerin hazırladığı şiir ve müzik dinletisi ile devam etti. Türkçe, Kürtçe, Lazca şarkıların seslendirildiği etkinlik skeç, slayt gösterisi ile sona erdi.

Yyü Öğrencilerinden Anlamlı EtkinlikYyü Öğrencilerinden Anlamlı EtkinlikYyü Öğrencilerinden Anlamlı Etkinlik

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler