YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bakan Müezzinoğlu: Kuş Gribine Karşı Teyakkuz Halindeyiz (2)

AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yalova’ya yaptığı ziyarette 100 yatak kapasiteli Yalova Devlet Hastanesi ek Hizmet Binası’nın açılışını gerçekleştirdi.

Bakan Müezzinoğlu: Kuş Gribine Karşı Teyakkuz Halindeyiz (2)

AÇILIŞ TÖRENİNE KATILDI
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Yalova’ya yaptığı ziyarette 100 yatak kapasiteli Yalova Devlet Hastanesi ek Hizmet Binası’nın açılışını gerçekleştirdi. Burada konuşma yapan Bakan Müezzinoğlu, hekim ve hemşirelerin zaman zaman şiddete maruz kaldığını hatırlattı. Müezzinoğlu, "Hemşire, hekim arkadaşlarımıza el kaldırmayı bırakın, yüksek sesle konuşmak bile kendimize yapabileceğimiz en büyük haksızlıktır" dedi.
Konuşmasında, bakanlık olarak yaptıkları yatırımlarla ilgili bilgi veren Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ülke genelinde 216 hastane yapımının sürdüğünü söyledi. Toplam 36 bin yatak kapasiteli hastanelerih yarıya yakınını bu yıl açacaklarını belirten Müezzinoğlu, diğer hastaneleri ise önümüzdeki yıl hizmete sokacaklarını bildirdi. Şu anda ihale süreçlerini başlattıkları 12 bin yatak kapasiteli 41 tane yeni hastane projelyeri olduğunu belirten Bakan Müezzinoğlu, bu hastanelerin arasında 400 yatak kapasiteli Yalova Devlet Hastanesi'ninde yer aldığını bildirdi. Hekim ve hemşirelerin zaman zaman şiddete maruz kaldığını söyleyen Bakan Müezzinoğlu, şöyle dedi:
"Bu mesleğin insanlarını ne olur hırpalamayalım. Ne olur incitmeyelim. Zaman zaman şiddete maruz kalıyorlar. Hemşire arkadaşlarımıza, hekim arkadaşlarımıza el kaldırmayı bırakın, yüksek sesle konuşmak bile kendimize yapabileceğimiz en büyük haksızlıktır. Sağlık camiamıza kendi evladınıza sahip çıktığınızdan daha çok sahip çıkın çünkü en acil durumda, en zor durumda canınızı da ciğerinizi de onlara teslim ediyorsunuz. Fedakarlıklarıyla, özverileriyle, sabırlı duruşlarıyla, kendi derdini arkaya atarak daha çok hastasına bakan bu camiaya yanlış yapmayalım. Bu millete bu yakışmıyor. Biz daha iyi hizmetleri bu milletin 78 milyonuna vermeye çalışırken bizleri ürkütmeyin. Bizlerin samimiyetimize, fedakârlığımıza, gayretimize dualarınızla ve fiili desteklerinizle daha çok güçlü destek bekliyoruz."
Konuşmasında, 7 Haziran seçimlerine de değinen Bakan Müezzinoğlu, seçimlerden sonrahiç bir gücün ve iradeninin milli iradeyle çelik-çomak oynar gibi oynamaması gerektiğini açıkladı. Müezzinoğlu, herkesin milletin kararına saygı duyması gerektiğini açıkladı. Buradaki açılışı gerçekleştiren Müezzinoğlu, Yalova Balkan göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği'nide ziyaret etti.

Bakan Müezzinoğlu: Kuş Gribine Karşı Teyakkuz Halindeyiz (2)Bakan Müezzinoğlu: Kuş Gribine Karşı Teyakkuz Halindeyiz (2)Bakan Müezzinoğlu: Kuş Gribine Karşı Teyakkuz Halindeyiz (2)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler