YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çayan Birben'in Babası: O Avukat Biber Gazını Kendisinde Denedi Mi?

YALOVA, Yalova'da, 27 Mayıs 2012 tarihinde meydana gelen olayda, çıkan kavgayı ayırmaya çalışan polislerin sıktığı biber gazı yüzünden rahatsızlandığı ileri

Çayan Birben'in Babası: O Avukat Biber Gazını Kendisinde Denedi Mi?

YALOVA, Yalova'da, 27 Mayıs 2012 tarihinde meydana gelen olayda, çıkan kavgayı ayırmaya çalışan polislerin sıktığı biber gazı yüzünden rahatsızlandığı ileri sürülen ve kaldırıldığı hastanede üç gün sonra yaşamını yitiren Çayan Birben davası ile ilgili yargılamaya Yalova Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bugün yapılan 4'ncü duruşmaya, haklarında 'Taksirle ölüme sebebiyet vermek' suçundan dava açılan tutuksuz sanık polislerden İ.B., T.C., E.K. ve S.A.Y. ile Çayan Birben'in babası Ahmet Birben ve avukatları katıldı.
"KORKTUKLARI İÇİN ŞAHİTLİK YAPAMIYORLAR"
Duruşmada tanık olarak dinlenen Celal Keciş, kendisinin Çayan Birben'in komşusu olduğunu söyledi. Bir önceki yargılamayı izlediğini belirten Celal Keciş, "Bu duruşmada tanık olarak dinlenen Çayan Birben'in bulunduğu internet kafenin sahibi, ifadesinde işyerinde olay günü güvenlik kamerası bulunmadığını söyledi. Aynı kişi olay sonrası Çayan Birben'i kaldırdığımız hastanede yanımıza gelip, bize, 'Benim elimde olayın kamera görüntüleri var. Yaşananlara tanık oldum. Allah için şahitlik yapmak istiyorum' dedi. Bu sözleri sarf eden kişi duruşmada farklı beyanlarda bulununca, ben de tanık olarak dinlenme ihtiyacı duydum" dedi.
Mahkemede söz alan Çayan Birben'in ailesinin avukatı Sabri Kuşkonmaz, insanların korktukları için tanıklık yapamadığını, kendilerinin kanıt toplayamadığını belirtip, bu nedenle sanık avukatların tutuklanmasını talep etti.
Sanık polislerin avukatlarından Ali Çelik, olayla ilgili kamera görüntülerinin bulunmasını kendilerinin de istediğini belirterek, yanında getirdiği biber gazını Mahkeme Başkanı'na kullanma talimatıyla birlikte vererek kanıt olarak değerlendirilmesini istedi. Avukat Çelik, devlet tarafından gerektiği zaman kullanılması için polislere zimmetle verilen, biber gazıyla ilgili "Üzerinde emniyet kapağını açınız, altındaki düğmeye basınız, spreyi rüzgara karşı kullanmaktan kaçınınız, kullanım gerektiğinde spreyi dik pozisyonda tutarak şahsın yüzüne en az bir metre mesafeden sıkınız, biber gazı insan sağlığına ve çevreye zararlı değildir, yan etkisi de yoktur ve alev almaz, spreyi son kullanım tarihinden sonra kullanmayınız" yazılı talimatı okudu.
Sanık polislerden T.C., tanıklar tarafından olayda aşırı biber gazı kullanıldığının söylendiğini belirterek, "Biber gazı küçüktü. Ayrıca sadece üç kişi kullanmıştır" dedi. Duruşmada söz alan diğer tutuksuz sanık İ.B. ise ölen Çayan Birben'in, astım hastası olmadığının anlaşıldığını ileri sürerek, "Beyin damar anevrizması olduğu belirtiliyor. Bu rahatsızlık karşısında, kullanılan spreyin her hangi bir etkisinin olup olmadığının araştırılmasını istiyoruz" dedi.
Mahkeme Başkanı, sanık avukatlarının, kolluk kuvvetleri tarafından kullanılan biber gazının İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek, öldürücü özelliğinin bulunup bulunmadığına, her hangi bir rahatsızlı olan kişinin biber gazına maruz kaldığı zaman bu gazın ölüme neden olup olmayacağının araştırılmasına, mahkemeye sunulan biber gazının ise adli emanette saklanmasına karar verdi.
Sanıkların tutuklanmasına ilişkin talebi kabul etmeyen mahkeme heyeti, duruşmayı erteledi.

Çayan Birben'in Babası: O Avukat Biber Gazını Kendisinde Denedi Mi?Çayan Birben'in Babası: O Avukat Biber Gazını Kendisinde Denedi Mi?Çayan Birben'in Babası: O Avukat Biber Gazını Kendisinde Denedi Mi?

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler