YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çiftlikköy Zabıtası’na pazar yerlerindeki yeni düzenlemeler anlatıldı

Çiftlikköy Zabıtası’na pazar yerlerindeki yeni düzenlemeler anlatıldı

Çiftlikköy Zabıtası’na pazar yerlerindeki yeni düzenlemeler anlatıldı

Yalova Ticaret İl Müdürlüğü tarafından Çiftlikköy Belediyesi Zabıta memurlarına yönelik olarak sebze ve meyve ticaretini düzenleyen yeni kanunla ilgili bilgilendirme semineri gerçekleştirildi.

Çiftlikköy Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Çiftlikköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nde görevli personel katıldı. Toptancı halleri ve Pazar yerleriyle ilgili yeni düzenlemelerin piyasadaki sorunların çözüme kavuşturulması, AB mevzuatına uyum sağlanması için gerçekleştirildiği belirtiliyor.

Ticaret İl Müdürlüğü ekibi yeni mevzuatı anlattı

Seminerde Yalova Ticaret İl Müdürü Recep Kırışgil, Şube Müdür Vekili Alparslan Tunalı, Memur Kamer Kaya Yıldız, yürürlükte bulunan mevzuattaki son değişiklikleri aktardı. Ticaret İl Müdürü Kırışgil, Sebze ve Meyve Ticaretini Düzenleyen 5957 Sayılı Kanun’un standartlarla ilgili maddeleri hakkında zabıta müdürlüğü personelini bilgilendirerek, yeni düzenlemelerin, 552 Sayılı KHK’nın yetersiz kalması nedeniyle yürürlüğe girdiğini belirtti.

Hedef AB mevzuatına uyum ve piyasa sorunlarının çözümlenmesi

Kırışgil, “Ülkemizde sebze ve meyve ticareti, 552 Sayılı Yaş Sebze Ve Meyve Ticaretinin Düzenlenmesi Ve Toptancı Halleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile düzenlenmiştir. Ancak 552 sayılı KHK sebze ve meyve ticaretini düzenlemekte yetersiz kalmıştır. Piyasadaki sorunların çözüme kavuşturulması, Avrupa Birliği mevzuatına uyum sağlanması, toptancı halleri ile Pazar yerlerinin yeniden yapılandırılması gerekliliği yeni bir yasal düzenleme yapılmasını zorunlu kılmıştır. Sebze ve meyve ticaretini düzenleyen 5957 sayılı kanun, 11 Mart 2010 tarihinde TBMM genel kurulunda kabul edilerek, 26 Mart 2010 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Bu kanunun Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın görev ve yetkilerini düzenleyen 15’inci maddesi yayınlandığı tarihte yürürlüğe girmiştir. Standartlarla ilgili 6.maddesinin 5.fıkrası 26 Mart 2013 tarihinde, diğer maddeleri ise 1 Ocak 2012 tarihinde yürürlüğe girmiştir” diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler