YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vefa Salman: Hodri Meydan

YSK'nın seçim iptal kararı sonrasında 1 Haziran'da tekrarlanacak Yalova'daki yerel seçimler için Salman, kaybedilenin sadece zaman olacağını söyledi.

Vefa Salman: Hodri Meydan

Vefa Salman: “Yalova’da 1 Haziran’da yapılacak seçim artık ne CHP-AKP, ne Salman-Koçal seçimi değil; haklıyla-haksızın, adaletle-adaletsizliğin, kul hakkı gözetenle-kul hakkı yiyenlerin arasında geçecek bir seçim olacaktır. Yalovalılar’ın da sandık başına gittiklerinde vicdanlarının sesini dinleyerek en doğru kararı vereceklerinden Yalova için Vefa zamanı diyeceklerinden, Allah’ın adaletinin bir kez daha tecelli edeceğinden en ufak bir şüphem dahi yok.”

YSK’nın seçim iptal kararını değerlendiren CHP Belediye Başkan Adayı Vefa Salman, “Karardan önce ‘YSK iptal kararı verse de umurum da değil. Yalova halkı kararını vermiştir. Bir daha seçim olsa Yalova halkı bana daha çok sahip çıkar. 31 Mart’tan daha çok oy alır yine seçilirim’ demiştim. Hodri meydan! Bu süreçte tek kaybeden Yalova, Yalova halkı olacak. Yalova’nın zamanını çalıyorlar. Sonuç değişmeyecek, yine kazanan Yalovalılar’ın desteğiyle ben olacağım” dedi.

“Hileyi yapan kendileri, seçimi hile var diye iptal ettirenlerde!”

YSK’nın kararının açıklanmasının ardından yazılı bir açıklama yapan CHP’li Salman, “AKP, H.B.U. isimli şahsın, kısıtlı olduğu halde oy kullandığı konusunda YSK’ya itirazda bulunurken, H.B.U.’nun aynı zamanda 1217 Nolu sandıkta kendileri adına sandık görevlisi olduğunu gizlemeye çalıştı. Bu gerçeğin ortaya çıkmasına yani asıl hileyi yapanın AKP olduğunun anlaşılmasına rağmen YSK’nın kararı düşündürücüdür. Bu karar artık her ne kadar hukuki değil de, siyasi bir karar da olsa biz hukuka saygı duymaya devam ediyoruz.

Daha önce de söylemiştim; bizim için hiç fark etmez. Allah’ın izni ve Yalovalılar’ın desteğiyle bu seçimi ben yine kazanacağım. Hatta bu sefer öyle 1 oyla-6 oyla değil, binlerce fark oyla 1 Haziran’da yapılacak seçimi de kazanacağıma inancım tamdır” yorumunda bulundu.

“Tüm çabaları çiftliklerini kaybetmemek uğrunaydı”

“Daha seçim gecesi kaybettiklerini biliyorlardı. Mağdur edebiyatı yapabilmek için 1 oyla kazandıklarını açıklattılar. Kazanan, seçim sonucuna itiraz eder mi? Seçimi masa başında kazanabilir miyiz diye uğraştılar. İlçe Seçim Kurulu’na ilk itirazı onlar yaptı. Yine sanki itirazı biz yapmışız gibi göstermeye kalktılar. İlçe ve İl Seçim Kurulları’nda kaybettiler. Kazanamayacaklarını anlayınca bu kez Yalova’da yapmadıkları yeni bir itirazda bulunarak, YSK’dan seçimin iptalini istediler. Oy kullanmadığını bildikleri halde askerlere oy kullandı, ölen kişiler adına oy kullandırıldı dediler. Oy kullanmaması gereken engellilere ve seçmen kaydı başka yerde olan sandık görevlilerine oy kullandırdığımızı iddia ettiler. Oysa ne çıktı; asıl hileyi onların yaptığı, 1217 Nolu sandıkta AKP’nin sandık görevlisi olan H.B.U’nun AKP’nin yaptığı itiraz dilekçesinde oy kullanması gereken engelliler arasında yer aldığı ve bu gerçeğin kamuoyundan da YSK’dan da gizlendiği ispatlandı. Tüm çabaları çiftliklerini kaybetmemek uğrunaydı.

Bütün bu sürecin sonucunda YSK seçimin iptaline karar vermiş olsa da, başta Yalovalılar olmak üzere tüm Türkiye’nin vicdanında bizim haklılığımızın ortaya çıktığını biliyoruz” dedi.

“Tek üzüntüm Yalova’nın kaybedeceği zaman için”

Haziran’da yapılacak yeni seçimi de kendisinin kazanacağından en ufak bir şüphesinin olmadığının altını çizen Salman son olarak şunları söyledi:

“Bunların yaptığı yenilen pehlivan güreşe doymaz misali. Yalova zaman kaybedecekmiş, Yalova için yapılabilecek hizmetler gecikecekmiş umurlarında değil. Tek dertleri yeter ki; çiftlikleri elden gitmesin, yaptıkları, yapmadıkları, yedikleri kavurmalar ortaya çıkmasın. Koçal ve onun Mutlu ekibine ve onları neden desteklediklerini bir türlü anlam veremediğimiz AKP’li bazı yöneticilere en güzel cevabı Yalova halkı, hem de CHP’lisi, AKP’lisi, MHP’lisi, BBP’lisi, İP’lisi, HDP’lisi, DSP’lisi ismini saydığım sayamadığım siyasi görüşü ne olursa olsun, haktan, dürüstlükten adaletten yana olan kim varsa sandıkta oylarıyla vereceklerinden eminim.

Yalova’da 1 Haziran’da yapılacak seçim artık ne CHP-AKP, ne Salman-Koçal seçimi değil; haklıyla-haksızın, adaletle-adaletsizliğin, kul hakkı gözetenle-kul hakkı yiyenlerin arasında geçecek bir seçim olacaktır. Yalovalılar’ın da sandık başına gittiklerinde vicdanlarının sesini dinleyerek en doğru kararı vereceklerinden Yalova için Vefa zamanı diyeceklerinden, Allah’ın adaletinin bir kez daha tecelli edeceğinden en ufak bir şüphem dahi yok.”

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler