YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova'da Jeotermal Kaynakların Röntgeni Çıkarılacak

  Yalova İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, jeotermal kaynaklarla ilgili gündeme gelen sıkıntıya meclisin el attığını bildirdi.

Yalova İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Alkış, jeotermal kaynaklarla ilgili gündeme gelen sıkıntıya meclisin el attığını bildirdi. Alkış, gazetecilere yaptığı açıklamada jeotermal kaynakların tespiti konusunda bilimsel bir çalışma yaptırılması için idareye yetki verdiklerini söyledi. Bilimsel raporun 2-3 yıl içerisinde netleşmesini beklediklerini belirten Alkış, bu çalışmaların bir an önce başlayabilmesi için idarenin de TÜBİTAK ile görüşme yapması gerektiğini vurguladı. Yalova'daki jeotermal kaynakların ne kadar olduğunun bilinmediğini belirten Alkış, "Yalova’nın sahip olduğu jeotermal bir kaynak var. Biz bu kaynağın ne kadar olduğunu şu anda bilmiyoruz. Rezervinin ne kadar olduğunu bilmediğimiz bir kaynak kullanılıyor. Bunun yanı sıra birçok kişi bu kaynağı kullanma talebinde bulunuyor. Bu kaynağın kullandırılıp kullandırılamayacağı ile ilgili kararı İl Özel İdaresi verecektir. Bize gelen başvurular ticari amaçlıdır ancak İl Özel İdaresi, elindeki imkanın ne olduğunu bilmeden talep eden insanlara müspet veya menfi sağlıklı bir karar veremez" ifadesini kullandı. Rezerv tespiti konusunda zaruret doğduğunu dile getiren Alkış şöyle konuştu: "Jeotermal kaynaklarla ilgili gündeme gelen sıkıntıya meclis el attı. Biz, bu kaynağın kapasitesinin ne olduğunu bilerek karar vermemiz gerekiyor. Kapasite ölçümü bilimsel olarak 2-3 yıl sürebilir. Rezerv tespiti çalışması mevcut suyun kullanılmasına engel teşkil etmiyor. Sahip olduğumuz kaynağın ne olduğunu bileceğiz. Bu konuda gerekli çalışmalar yapıldığında her kaynağın farklı mı olduğu aynı mı olduğunun tespitini yapacağız. TÜBİTAK'ın bilimsel bir çalışma yapması için meclis gereken çalışmaları yaptı. Şu anda idareye yetki verildi. Bununla ilgili idare çalışma yaptıktan sonra bütçe, meclis gündemine gelecek ve biz de bu konuyu masaya yatıracağız. Termal suyu ile ilgili bilimsel çalışmalara 1-2 ay içerisinde başlanacak. Bu kişisel bir mesele değil bölgesel bir meseledir. Yalova'nın tamamını ilgilendiren bir değerdir. Bunu en ekonomik şekilde değerlendirmek gerekiyor. Termal'in dışında yapılan jeotermal kaynak aranmasının Termal’deki suyu etkileyip etkilemediğini de bilmiyoruz. Bundan dolayı jeotermal kaynakların röntgeni çıkartılacak."

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler