YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova’Da Öldürülen Eylül’Ün Ismi Çocuk Parkında Yaşatılacak

- YALOVA’nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı  Koru Beldesi'nde, parkta oynarken kaçırılan ve tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülüp cesedi bavul içersinde bulunan

- YALOVA’nın Çınarcık İlçesi'ne bağlı Koru Beldesi'nde, parkta oynarken kaçırılan ve tecavüz edildikten sonra boğularak öldürülüp cesedi bavul içersinde bulunan 6 yaşındaki Eylül Umutlu’nun ismi Yalova Belediyesi tarafından yaptırılan çocuk parkına verildi.

Yalova Belediyesi, Yalova’da 1 Haziran tarihinde cesedi bavul içerisinde boğularak öldürülmüş olarak bulunan 6 yaşındaki Eylül Umutlu’nun adını çocuk parkında ölümsüzleştirildi. Yalova Belediye Başkanı CHP'li Vefa Salman’ın talimatıyla Adnan Menderes Mahallesi Şehit Yaşar Kuş Caddesi Manolya Sokak’taki çocuk parkına, 'Eylül Umutlu Parkı’ adı verildi. Parkın açılış törenine Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman eşi Dilek Salman, Eylül’ün ailesi ve yakınları, çok sayıda vatandaş katıldı.

“EYLÜL’Ü UNUTTURMAYACAĞIZ”

Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Vefa Salman, “Eylül’ün acısı yüreğimizde asla dinmeyecek. Sözün bittiği yerdeyiz. Asla ve asla tekrar yaşanmasını istemediğimiz bir olay. Eylül evladımızı küçük yaşında toprağa verdik. O artık bir melek. Bu acıyı yaşamış biri olarak Umutlu ailesini çok iyi anlıyor ve acılarını paylaşıyorum. Bu acı hiçbir zaman soğumaz. Gereken talimatı vererek bu parkımıza Eylül Umutlu ismini verdik. Onun ismi burada sonsuza dek yaşayacak. Kendisini unutturmayacağız. "Eylül kim?' diye insanlar merak edip baktıklarında bu elim olayı görecekler ve başka Eylüllerin solmaması için çabalayacaklar” dedi.

“SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ”

Eylül'ün babası Nurettin Umutlu da, “İnsanların duyarlı olması, uyanık olması gerekiyor. Belediye Başkanımıza bu imkânı bize tanıdığı için, talebimizi iki ettirmeden tez vakitte bize bu onuru yaşattığı için çok teşekkür ediyorum. Rabbim bu acıyı kimseye yaşatmasın, başka çocuklar ölmesin. Bizim ciğerimiz yandı başkalarının ciğeri yanmasın. Sözün bittiği yerdeyiz” diye konuştu.

Baba Umutlu’nun konuşmasının ardından aile üyeleri hep birlikte Eylül’ün adının yazdığı park tabelasının üzerindeki örtüyü kaldırarak parkta Eylül’ün adını ölümsüzleştirdi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler