YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova'da Organik Ulaşım

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Organik Ulaşım Projesi" kapsamında özel araçların mümkün olduğu kadar şehir merkezine girişlerini yasaklayacaklarını bildirdi.

Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, "Organik Ulaşım Projesi" kapsamında özel araçların mümkün olduğu kadar şehir merkezine girişlerini yasaklayacaklarını bildirdi. Koçal, gazetecilere yaptığı açıklamada, organik ulaşım projesi kapsamında 2 otopark inşa ettiklerini, buna ilave olarak 3 tane daha otopark yapacaklarını belirtti. Her geçen gün Yalova'da araç sayısının artığına dikkati çeken Koçal, şöyle konuştu: "Yalova'da 35 bin araç var. Kentin nüfusu ikiye katladığı zaman bu da ikiye katlayacak. Yani 70 bin araç olacak. Merkezde bu araçlara çözüm arayarak trafiğin halledilmesi mümkün değil. Aklın yolu bir. Biz özel araçları yasaklamayacağız ama mümkün olduğu kadar kent merkezine sokmayacağız. Burada amaç şu, biz özellikle merkezde yaşayan insanların, organik ulaşım adını verdiğimiz üç ana unsuru kullanmasını istiyoruz. Yayalaştırma, bisiklet yollarını kullanma, bir de toplu taşıma araçlarını kullanma. Yani özel araçlarla insanlar kent merkezine girsin istemiyoruz." Şehir merkezini fazla araçlardan arındırmak için şehrin dışında otoparklar yapacaklarını belirten Koçal, şunları kaydetti: "Merkezin dışında yani hemen dibi başında açık ve büyük otoparklar inşa edeceğiz. Bunun bir tanesini TİGEM arazisinde planlıyoruz. Orada 30-40 dönüm açık otopark olacak. Bir tane de hemen şehrin dışında bir yer. Oraya da 100 dönümlük bir açık otopark yapıyoruz. 100 dönüm demek 4 bin araç demek. Yine Yalova'nın eski futbol sahasını kaldıracağız oraya da 5 bin araç kapasiteli bir otopark yapacağız. Bu otoparklar tamamlandığında kent merkezindeki insanlara diyeceğiz ki, kent merkezindeki otoparkların aylık abone ücreti 100 lira. Buralarda otopark ücreti 5-10 lira. Buna göre insanlar kararını verecek." Öte yandan Koçal, uzak mesafedeki otoparklara aracını park eden vatandaşların şehir içine ücretsiz ring seferlerle girişilerini sağlayacaklarını da bildirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler