YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yalova’Da Soydaşlar Sandık Başına Gitti

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, Yalova’da Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda kurulan tek sandıkta, cumhurbaşkanlığı seçimi oylaması yapılıyor. Yalova’da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, sabahın erken saatlerinden itibaren

Yalova’Da Soydaşlar Sandık Başına Gitti

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, Yalova’da Gaziosmanpaşa İlkokulu’nda kurulan tek sandıkta, cumhurbaşkanlığı seçimi oylaması yapılıyor. Yalova’da yaşayan Bulgaristan vatandaşları, sabahın erken saatlerinden itibaren oy kullanmak için sandık başına gitti. Saat 06.00’da başlayan oy verme işlemi saat 19.00'da sona erecek.
Yalova Balkan Göçmenleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği "Dolayısıyla Yalova’da daha önce 3 sandık kurulurken, şimdi 1 sandıkta oy kullanılıyor. Yalova’da 1000, 2 bin kadar seçmenin oy kullanmasını bekliyoruz. Milletvekili seçimleri olmadığı için katılımın az olması bekleniyor. Yalova’da 6- 8 bin arasında seçmen var. Maalesef 3’te 1’i Bulgaristan pasaportları ve kimlikleri olduğundan onlar oy kullanabiliyor. Süreleri dolduğundan, pasaport ve kimliklerini yeniletmediklerinden dolayı oy kullanamıyorlar."
Özgür, soydaşların yoğun olduğu Çiftlikköy 500 Evler Mahallesi, Subaşı Beldesi ve Taşköprü Beldesi’nden otobüsler kaldırılarak oy kullanmak isteyenlerin Yalova’da Gaziosmanpaşa İlkokulu’na ulaşımlarının sağlandığını kaydetti.

Yalova’Da Soydaşlar Sandık Başına GittiYalova’Da Soydaşlar Sandık Başına GittiYalova’Da Soydaşlar Sandık Başına Gitti

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler