YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

YALOVA’NIN SU SIKINTISI ÇÖZÜLDÜ

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, Nergiz, YASKİ Meclis Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Yeşil Körfez Su Birliği Encümen Üyesi İlknur Demirel ve

YALOVA’NIN SU SIKINTISI ÇÖZÜLDÜ

Süheyla GÖZDERELİLER/YALOVA, Nergiz, YASKİ Meclis Toplantı Salonu’nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Yeşil Körfez Su Birliği Encümen Üyesi İlknur Demirel ve Meliha Akyol da hazır bulundu. Yalova’nın içme suyunu karşılayan Gökçe Barajı’nda doluluk oranın arttığına değinen Nergiz, “Su seviyemiz iyi bir noktada. Kurtköy dere bağlantısı bizi çok memnun etti. Şu anda Kurtköy Deresi’nden aldığımız suyun tamamını bölgeye veriyoruz. Barajdan kente su vermiyoruz. Bu nedenle barajda su seviyesi artıyor. Barajda yüzde 45’ler seviyesinde suya ulaşıldı” dedi.
Geçtiğimiz yıla göre su seviyesinin daha yüksek olduğunu belirten Nergiz, şöyle konuştu:
“Şu anda barajda 68.10 kotundayız. Geçen sene bunun 10 metre altındaydık. 58 kotu civarındaydık. Yalova’yı susuz bırakmamak için gerekli önlemler alınmıştır. Bunda hükümetimizin büyük desteği oldu. Suyla ilgili ileride bir sorun olacağını düşünmüyorum. Olmayacak diye de biz boş bırakmıyoruz.”
Açıklamasında, Yalova'da kayıp su kaçağının, diğer şehirlere göre üst düzeyde olduğunu belirten Nergiz, "Bu konuyla ilgili ekip kurduk. Çalışmaya başladı. Şu anda, Yalova merkezinde yüzde 150 kayıp kaçak gözüküyor. Merkeze her gün 45-50 bin ton su veriyoruz. Belediyenin ise sadece 18 bin ton su hakkında işlem yapıyor. Aradaki kayıp kaçak" diye konuştu.

YALOVA’NIN SU SIKINTISI ÇÖZÜLDÜ

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler