YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ak Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Kahramanoğlu,”derneklerimiz Proje Hazırlayarak Devlet Desteklerinden Daha Fazla Yararlanmalıdır”

AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu, bakanlıkların proje karşılığı destek verdiğini, Yozgat’ın bu...

Ak Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Kahramanoğlu,”derneklerimiz Proje Hazırlayarak Devlet Desteklerinden Daha Fazla Yararlanmalıdır”

AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu, bakanlıkların proje karşılığı destek verdiğini, Yozgat’ın bu desteklerden yeterince faydalanamadığını söyledi.AK Parti Yozgat Milletvekili Aday Adayı Salim Kahramanoğlu, bakanlıkların birçok konuda destekler sağladığını, ancak bu desteklerin neler olduğunu vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının yeteri derecede bilgilendirilmediğini belirterek, “Yozgat’ta faaliyet gösteren derneklerimizin 2014 yılında Gençlik ve Spor Bakanlığından 4 proje ile 275 bin TL destek alınmıştır. İlimizde çok sayıda dernek olmasına karşılık sadece 4 proje hazırlanması çok düşüktür. Bu durum bize projelerden daha fazla destek alabilmek için daha fazla gayret etmemiz gerektiğini gösteriyor. İş-Kur İl Müdürlüğümüzün hazırlayacağı proje hazırlama eğitimiyle daha fazla insana daha fazla sivil toplum kuruluşuna ulaşılarak daha fazla destek almamız mümkün olabilecektir” dedi.“Eğer Yozgat genelinde 2014 yılında toplam 4 proje destek almışsa hep beraber başımızı iki elimizin arasına alıp ciddi ciddi düşünmemiz gerekiyor” diyen Kahramanoğlu,”2015 yılı için el birliğiyle daha fazla destek alabiliriz. Konuyla ilgilenen bütün kardeşlerimizi ilgililerle görüştürerek her türlü destek vermeyi taahhüt ediyorum” diye konuştu.Derneklerin 2015 yılı içerisinde hazırlayabilecekleri projeler konusunda fikir veren Kahramanoğlu, Hazırlanabilecek ve destek alınabilecek projeleri şu şekilde maddeler halinde sıraladı:”1-Hedef kitlesini anne ve/veya babasını kaybetmiş ya da aile bütünlüğü bozulmuş olan gençlerin oluşturduğu, eğitim yoluyla sosyal uyum projeleri.2- Hedef kitlesini meslek liselerinde eğitim gören gençler ile sanayi bölgesinde çalışan gençlerin oluşturduğu, kültür-sanat ve hareketlilik yoluyla sosyal uyum ve sağlıklı yaşam ve spor projeleri. 3- Toplumun temel yapı taşı olan aile kavramını merkeze alan, kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılmasını ve nesiller arası dayanışmayı sağlamaya yönelik eğitim projeleri. 4- Bağımlılıkla mücadele konusunda daha etkin sonuçlar alınması ve toplumsal faydanın daha geniş kitlelere yayılabilmesi için, STK - Belediye işbirliği ile yürütülmesi sağlanmış/sağlanacak olan madde bağımlılığıyla mücadele projeleri. 5- Engelli gençlerin rehabilitasyonunu amaçlayan kültür sanat ile sağlıklı yaşam ve spor projeleri. ,6- Geçmişten günümüze iz bırakmış ya da alanında rol model olarak kabul edilen sembol isimleri, fikir adamlarını ya da eserlerini merkeze alan kültür ve sanat projeleri. 7- ‘Aile ve gençlik’, ‘Kuşaklar çatışması ve empati kurma’, ‘aile içi şiddet’ gibi konularda yapılacak bilimsel araştırma projeleri”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler