YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

AKP ve MHP arasında poster krizi

MHP Lideri Bahçeli'nin Yozgat mitingi öncesi AK Parti İl Binası'ndaki Başbakan Erdoğan'ın posterinin indirilmesi kenti karıştırdı.

AKP ve MHP arasında poster krizi

MHP Lideri Bahçeli'nin Yozgat mitingi öncesi AK Parti İl Binası'ndaki Başbakan Erdoğan'ın posterinin indirilmesi kenti karıştırdı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Yozgat mitinginden önce MHP'liler, miting alanını süslemeye başladı. Bahçeli'nin konuşma yapacağı alanın tam karşısındaki AK Parti İl Binası üzerinde bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin indirilmesi sonrası gerginlik yaşandı.

İzin alınarak posterin indirildiğini iddia eden ve duruma tepki gösteren MHP'liler, AK Parti İl Binasına yürüyüş yaptı. Polis, gençlerin parti binasına girişini engelledi. MHP Milletvekili Adayı Mehmet Ali Çakır'ın devreye girmesiyle olay yatıştırıldı.

AKP ve MHP arasında poster krizi | www.mynet.com/video

Mehmet Ali Çakır, gençlere seslenerek, "Polis kendisine verilen görevi yerine getiriyor. Ancak bu emri verenler, Türkiye'de kendilerinden başka bir sese, renge ve görüşe tahammül etmeyen baskıcı idarenin mahalli idareci ve yöneticileridir. Polisleri anlayın, fakat öbürleri asla anlamayın ve affetmeyin. Seçimde gereğini yapın" dedi.

Eski MHP Yozgat Milletvekili Ahmet Erol Ersoy, emniyet yetkililerle görüştüklerini ve üç hilalli bayrağı indireceklerini söylediklerini belirterek, "AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterinin asılmayacağını söylediler. Bayrağı indirdik ancak yerine Genel Başkanlarının posterini tekrar astırdılar. Bugün bu kadar tepki gösterilirken, yarın on binler gelecek. O zaman bir olay çıkarsa, bunun sorumlusu kim olacak" diye konuştu.

Uzun süre Başbakan'ın posterinin inmesini bekleyen MHP'liler, posterin indirilmeyeceği bilgisini aldıktan sonra, başka bir binadan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın posterini kapatacak şekilde bayrak astı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler