YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Aydıncık'ta Deri Konfeksiyon Kursu Açıldı

YOZGAT (AA) - Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından deri konfeksiyon kursu açıldı.

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından deri konfeksiyon kursu açıldı. Aydıncık Halk Eğitim Merkezi Müdürü Erol Ateş, yaptığı açıklamada, ilçede işsiz genç bayanların istihdam sağlayabilmek için İŞKUR İl Müdürlüğü ile birlikte deri konfeksiyon kursu açtıklarını söyledi. Kursta bayanlara çanta yapımı alanında eğitimler verileceğini ifade eden Ateş, şunları kaydetti: "Kurs bayanlarımıza üretken birer birey olmalarına, bu sayede ileride kendi iş yerlerini açabilmelerine ve bu sayede ekonomik bağımsızlıklarına kavuşmaların sağlayacaktır. Bugün ülkemizde satılan özellikle bayan çantalarının büyük bir çoğunluğunun yurt dışından ithal edildiği dikkate alındığında bu işbirliği projesinin ilçemize ve ülkemize katkısı büyük olacaktır. Kurduğumuz çanta yapımı atölyesinde bugün 15 kursiyer faal bir şekilde teorik ve uygulamalı eğitimlerine devam etmektedirler. Uzman öğretmenimiz İsmail Bozkurt tarafından verilen eğitimin sonunda kursiyerlerimiz makinede deri dikişi, deri dikişi yapımı çanta yapımı alanında uzmanlaşmış olacaklardır." Ateş, İŞKUR tarafından 6 ay sürecek kursta, 15 kursiyere günlük 20 lira ödeme yapılacağını sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler