YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici:

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "ÖYM'lerin kaldırılması inşallah...

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici:

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde bulunan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "ÖYM'lerin kaldırılması inşallah hükümetin kendini garantiye alma düzenlemesi değildir" ifadesini kullandı.

Bir dizi programa katılmak üzere Sivas’a giden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, yolunun üzerindeki Sorgun ilçesine uğradı. BBP Sorgun İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Destici, burada özel yetkili mahkemelerle (ÖYM) ilgili değerlendirmede bulundu.

Özel yetkili mahkemelerinin kaldırılmaması konusunda en net duran parti olduklarını ifade eden Destici, “Özel yetkili mahkemelerinin kaldırılması demek, bugüne kadar dava süreci devam eden ve ne olduğu belli olmayan hadiselerin aydınlatılmasının önünü kapatmak demektir. İşte Madımak Hadisesi 19 yıl olmuş, halen konuşuluyor. Biz bu tür olayların araştırılması ve netleştirilmesini istiyoruz. Biz orada çok farklı olayların olduğunu düşünüyoruz. Çok farklı kişilerin bu işte parmağı olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla bu tür olayların aydınlatılmasını en çok bizler istiyoruz. Burada en çok damgayı kime vuruyorlar? Milliyetçi, maneviyatçı ve muhafazakar kesimlere vuruyorlar. Yani Sivas’ta ölen 37 insanı Sivas’ın milliyetçi, maneviyatçı ve muhafazakar düşünceye sahip insanları öldürdü. Biz bu olayların bir an önce aydınlatılmasını istiyoruz. İşte bunun için özel yetkili mahkemeler şart. Özellikle KCK’ya karşı, terör örgütüne karşı yürütülen operasyonlar var. İnşallah Anayasa Mahkemesi'ne dönmez. Özel yetkili mahkemelerin yeni bir sivil anayasa yapılana kadar mutlaka korunması gerektiği görüşünü destekleyen bir siyasi partiyiz. Şu anda özel yetkili mahkemeler kaldırıldı. 'Yerine bölgelerde kurulacak ihtisas mahkemeleri bakacak' denildi. Bakalım uygulama nasıl olacak? İnşallah bu düzenleme hükümetin kendini garantiye alma düzenlemesi değildir çünkü hükümetler de yargı da millet için, ülke için vardır. Ülke menfaatleri, millet menfaatleri öne konularak yasa yapılmalıdır. Bunlara uygun olarak hiçbir siyasi parti, hiçbir iktidar kendi menfaatini, kendi varlığını devletin, milletin ve ülkenin varlığının üstüne ve önüne koyamaz” ifadelerini kullandı.

Samsun’da yaşanan sel felaketine de değinen Destici, 4'ü çocuk 8 kişinin öldüğünü belirterek, “Türkiye bir türlü insan canına değer verip gerekli çalışmaları yerine getirmiyor. Düşünün ki sizin TOKİ’niz yeni bir bina yapıyor ve dere içerisine yapıyor. Neticede büyük bir yağışta sel felaketi ile karşı karşıya kalacağı apaçık ortada. Neden bunlar önceden düşünülmez? Avrupa ve dünyanın diğer ülkelerinde insanlar yüzde bir ihtimali bile düşünerek ona göre önlem alıyor. İşte havaalanı sisin çöktüğü yere yapılıyor veya ters rüzgar yönüne yapılıyor ya da iki pist arasına yapılırken uluslararası ölçü konulmuyor. Neticede yapılmadan birçok sorunlarla karşı karşıya kalınıyor” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler