YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Eşleri Vefat Eden Kadınlara Kurban Yardımı Yapıldı

Yozgat Valiliği tarafından yürütülen Yetim Destek Projesi (Hami-Yet) kapsamında 320 aileye, adlarına kesilen kurbanlıkların eti dağıtıldı.

Yozgat Valiliği tarafından yürütülen Yetim Destek Projesi (Hami-Yet) kapsamında 320 aileye, adlarına kesilen kurbanlıkların eti dağıtıldı. İldeki bir düğün salonunda, ailelere kurbanlık etlerin verilmesi dolayısıyla düzenlenen programa il merkezinin yanı sıra Yenifakılı, Sorgun, Aydıncık ve Saraykent'ten anne ve çocuklarından oluşan yaklaşık 900 kişi katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı, daha sonra çoğunluğu Hami-Yet Projesi kapsamındaki anne ve çocuklarınca okunan 101 hatim için dua yapıldı. Çocuklar tarafından şiirler okunması ve yemek ikramının ardından yaklaşık 600 çocukla bayramlaşan protokol üyeleri, çocuklara 20 lira bayram harçlığı dağıttı. Bayramlaşmanın ardından 320 aile için kesilen kurbanlıkların etleri, sahiplerine verildi. Kurban etlerini teslim alan kadınlar, uygulamanın kendilerini çok memnun ettiğini anlatarak, eşlerinin vefat etmesinden bugüne kadar ilk defa kurban kesme imkanının kendilerine verildiğini dile getirdi. Vali Abdulkadir Yazıcı, eşi vefat etmiş annelerin ve çocukların bayramı yalnız, hüzünlü ve garip geçirmemeleri için böyle bir program düzenlediklerini söyledi. "Sevgiyi, muhabbeti, ağabeyliği, ablalığı, kardeşliği ve anneliği bir araya getirerek burada toplandık. Bizleri bir araya getiren, ailenin reisi olan babanın Mevla'nın takdiri ile aramızdan ayrılmasıdır" diyen Yazıcı, "Çocuklarımızla hayat mücadelesinde, hayata daha güçlü atılmak, olaylara, sorunlara karşı daha güçlü dayanmak, direnç göstermek, Mevla'nın bizim hakkımızdaki takdirini rahmete döndürmeye çalışmak için bir aradayız. Bizleri bir araya getiren öncelikle Mevla'nın rızasıdır, Peygamberimizin arzusudur" ifadesini kullandı. Hami-Yet Projesiyle ailelerle yapılacak Kurban Bayramı programı çalışmalarının bir ay öncesinden başladığını belirten Yazıcı, Kurban Bayramı'nı çocukların daha güzel yaşaması için etkinliği düşündüklerini vurguladı. Yazıcı, 320 kurban kesildiğini, annelerin, vefat etmiş kocalarına hediye ettikleri hatimlerin duasının toplu olarak yapıldığını anlatarak, şöyle devam etti: "Hami-Yet çocuklarımız gösteriler düzenledi, yemekler yenildi. Son derece temiz bir ortamda kurbanlarımızı kestik. Son olarak da kurban etlerini alan annelerimizi servislerimizle evlerine gönderiyoruz. Kurban Bayramı'nı anne ve çocuklarının melül ve mahsun geçirmemelerini başardığımız, kurbanın ruhuna uygun olarak her anını, her safayatını hissettirdiğimiz için son derece mutluyuz." Belediye Başkanı Yusuf Başer ise projenin suya atılan taşın oluşturduğu dalga gibi her geçen gün büyüyerek Türkiye'de farklı illeri tarafından örnek alındığını kaydetti. Hami-yet çocuklarının Kurban Bayramı atmosferini yaşamaları için her ayrıntının düşünüldüğünü dile getiren Başer, projenin mimarı Vali Yazıcı ve emeği geçenlere teşekkür etti. Programa İl Jandarma Komutan Albay Recep Yalçınkaya ve İl Emniyet Müdürü Hasan Yılmaz da katıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler