YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ev Hanımları Yufka Ekmek Yaparak Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Yozgat’ta ev hanımları yufka ekmek yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor.Yozgat’ta özellikle kış mevsimi öncesi ev...

Ev Hanımları Yufka Ekmek Yaparak Ev Ekonomisine Katkı Sağlıyor

Yozgat’ta ev hanımları yufka ekmek yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Yozgat’ta özellikle kış mevsimi öncesi ev hanımları kışın tüketeceği yufka ekmek ihtiyacını birbirleriyle yardımlaşarak yapıyor. Yozgat’ta yufka ekmek yapmaya gece başlayan ev hanımları yaklaşık 18 saat çalışarak 125 kilo unu yufka ekmeğe dönüştürüyor. Yufka ekmeği ücretle yapan ev hanımları ise günlüğü 40 liraya çalışıyor. Yozgat’ta kış şartlarının ağır geçtiğini belirten ev hanımları, “Kışlık ekmek ihtiyacımızı karşılamak amacıyla yufka ekmek yapıyoruz. Yufka ekmek bize daha ucuza mal oluyor. Kışın her zaman elimizin altında ekmeğimiz bulunuyor, ev hanımları için büyük bir kolaylık oluyor” dedi.

Yufka ekmek yapmanın zor olduğunu ifade eden ev hanımları, “Gece saat 03.00 gibi ekmek yapmaya başlıyoruz ve akşam saat 18:00’e kadar sürüyor. Üç ekmek açıcı bir de pişirici olmak üzere 4 kişi ile bu süre içerisinde 125 ile 150 kilo arasında undan yufka ekmek yapıyoruz. Genelde ev hanımları birbirleriyle yardımlaşarak bu işi yaparken, zaman zaman ücretle çalışan ev hanımları da var ve günlük 40 liraya çalışıyorlar. Yufka ekmek yaparak bütçemize katkı sağlıyoruz. Her zaman fırından veya bakkaldan ekmek almak zorunda kalmıyoruz. Ayrıca Yozgat halkı yufka ekmeği çok sevdiği için evinden eksik etmiyor” diye konuştular.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler