YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kutlu Doğum Haftası

YOZGAT (AA) – Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, "Kutlu Doğum Haftası" kutlamalarının önümüzdeki hafta itibarıyla başlayacağını söyledi.

YOZGAT – Sorgun Müftüsü Fikret Ekinci, "Kutlu Doğum Haftası" kutlamalarının önümüzdeki hafta itibarıyla başlayacağını söyledi. Ekinci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kutlu Doğum Haftası" kutlama programlarının 14-20 nisan tarihleri arasında yapılacağını söyledi. Kutlamaların bir hafta süreceğini söyleyen Ekinci, düzenlecenek programlarda, Hz. Peygamber Efendimizin (SAV) din ve samimiyet hakkında bilgiler verileceğini belirterek şunları kaydetti: "Bütün peygamberlerin gönderiliş gayesi insanı onurlandırmaktır. İnsan bütün ideolojilerden üstündür. Hiçbir insan bütün onurunu, bütün varlığını bir ideolojiye kurban edemez. İnsanın onurunu yüceltmeyen hiçbir değer İslam’dan referans alamaz. İnsanın varlığını, değerini düşüren hiçbir söz ve davranış meşruiyetini İslam’ın peygamberinden alamaz. İnsan mükerrem varlıktır. Ancak insanın bir yönü daha vardır. Kan dökücü, bencil ve acelecidir. İnsanın olumsuzluğunun en büyük kaynağı kendi davranışları ve kendi düşünceleridir." Peygamberimizin yaptığı, insanın yaratılıştan sahip olduğu onuru onlara hatırlatmak olduğunu ifade eden Ekinci, sözlerini şöyle tamamladı: Bu sebeple Müslüman’a düşen vazife insan onuruna saygıdır. İşte bize daima güzel öğütler veren iki cihan sultanı Sevgili Peygamberimizi bu özel haftada, en güzel ve ismine yakışır şekilde anmak, biz Müslüman’ların görevidir. Biz de Sorgun Müftülüğü olarak bu önemli görevi en iyi şekilde yerine getirmek için çabamızı ortaya koyacağız.” Ekinci, salı günü belediye düğün salonunda, Bursa İl Müftüsü ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, Bozok Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Kıyasettin Koçoğlu’nun konferans vereceklerini sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler