YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu, yılın ilk konserini verdi

Yozgat Belediyesi tarafından oluşturulan Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu yılın ilk konserini verdi. İl...

Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu, yılın ilk konserini verdi

Yozgat Belediyesi tarafından oluşturulan Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu yılın ilk konserini verdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda verilen konsere Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Garnizon Komutanı Jandarma Albay Recep Yalçınkaya, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Durgun, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu, konserde başta Yozgat türküleri olmak üzere birçok yöreye ait türküler seslendirdi. Koronun söylediği türküler salonda bulunan davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Yozgat Valisi Necati Şentürk, konser sonrası yaptığı konuşmada konseri çok beğendiğini söyledi. Bu tür etkinliklerin sosyal ve kültürel açıdan çok önemli olduğunu kaydeden Vali Şentürk, "Ülkemizin ve Yozgat’ın yetiştirdiği sanatçılardan ve derlemecilerinden olan Nida Tüfekçi’nin adını memleketi Yozgat'ta yaşatan koromuzu tebrik ediyorum." dedi. Belediye Başkanı Yusuf Başer de merhum Nida Tüfekçi'nin adının yaşatılması için belediye bünyesinde Nida Tüfekçi Türk Halk Müziği Korosu kurduklarını ifade etti. Başkan Başer, "Şehrimize sanatçının anıtını yaptık. Koromuz diğer illerde de konser veriyor. Bu yıl bahar konserini veren korumuzu kutluyorum. İnşallah bundan sonra sık sık konserler verecekler." diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler