YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmanlı Çinileri, Sorgun'da Yeniden Üretildi

Sorgun Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen kursta, Medine'deki bir müzede sergilenen Osmanlı çinilerinin benzerleri üretildi. 

Sorgun Halk Eğitimi Merkezi tarafından düzenlenen kursta, Medine'deki bir müzede sergilenen Osmanlı çinilerinin benzerleri üretildi. Kaymakam Levent Kılıç, çinicilik kursunu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Halk eğitim merkezinin 3 yıldır çini üretimi yaptığını ve bu alanda önemli mesafeler katettiğini ifade eden Kılıç, kurslara katılan ev hanımlarının üretken hale geldiğini ve aile bütçelerine katkıda bulunduklarını anlattı. Merkez müdürü Ali Erol ise umre ziyareti sırasında, Medine'deki tren istasyonunda bulunan müzeyi gezdiğini, burada sergilenen Osmanlı çinilerinin fotoğraflarını çektiğini anlattı. Tarihi çinilerin benzerlerini kursta ürettiklerini ifade eden Erol, bu çinileri orjinallerinin yanında sergilenmesi için müzeye hediye etmeyi düşündüklerini sözlerine ekledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler