YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sarıkayalı Esnaf Mağduriyetinin Giderilmesi Için Mahkemeye Başvurdu

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, tarihi Roma Hamamı'nın turizme kazandırılmasına yönelik kamulaştırma çalışmalarında çevredeki 24 iş yeri...

Sarıkayalı Esnaf Mağduriyetinin Giderilmesi Için Mahkemeye Başvurdu

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde, tarihi Roma Hamamı'nın turizme kazandırılmasına yönelik kamulaştırma çalışmalarında çevredeki 24 iş yeri sahibi, kendilerine verilen bedelin düşük olduğunu gerekçe göstererek mahkemeye başvurdu.

Tarihi Roma Hamamı'nın turizme kazandırılması için Turizm Bakanlığı koordinesinde, Yozgat İl Özel İdaresi tarafından çalışma başlatıldı. Roma Hamamı'nda kazı çalışmalarının yanı sıra etrafta çevre düzenlenmesi de yapılacak. Hamam etrafında bulunan ve yıkılması planlanan iş yeri sahipleri kendilerine verilen miktarın çok düşük olduğunu belirterek, devlet yetkililerinden yardım istedi.

Esnaflar adına açıklama yapan Necmettin Alpaslan, kamulaştırma kapsamında kendilerine verilen fiyatların bir yıllık dükkan kiralarını bile karşılamadığını ifade ederek, "Bizler gerçekten mağduruz. Kamulaştırma çalışmaları esnasında fiyat araştırılması yapılırken objektif olunmadı. Neye göre ve nasıl bize bu fiyatların çıkarıldığını anlayamıyoruz. Burada 24 esnafımızın mağduriyeti söz konusu. Bazı esnaflarımızın 4-5 yıl önce 100 bin liraya aldığı iş yerine bugün İl Özel İdaresi tarafından bu fiyatın yarısı veriliyor. Bizler, nasıl tepki göstermeyelim ve hakkımızı aramayalım. Hepimizin çocukları, ailesi var, ev geçindiriyoruz. Buradan başka da hiçbir yerden gelirimiz yok. Bizler devlet yetkililerimizden Turizm Bakanımızdan bizim bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz." diye konuştu.

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir de tarihi hamamın turizme kazandırılmasına yönelik Turizm Bakanlığına yazı yazdıklarını, bu kapsamda kazı çalışmalarına başlandığını kaydetti. Başkan Erbir, "Burası ilçemiz ve ülkemiz açısından önemli bir turizm potansiyelidir. Önceki yıllardan itibaren burada kazı çalışmaları yapılarak bu tarihin gün yüzüne çıkması sağlanmıştır. Fakat devam eden çalışmalar kapsamında etrafında bir kısmı İl Özel İdaresi'ne ait ve vatandaşlara ait iş yerlerinin istimlaki yapılarak kamulaştırıldı ve yıkılması kararı alındı. Bu konunun belediyemizle ve bizlerle bir ilgisi yok. Tamamen İl Özel İdaresi ile alakalı bir durumdur. Bizler de esnafımızın asla mağdur edilmesini istemeyiz." ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler