YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sorgun’da 2. Engelliler Şöleni

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde düzenlenen Engelliler Şöleni’nde, engelliler ve aileleri doyasıya eğlendi. Bazı engelli vatandaşlar, tekerlekli...

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde düzenlenen Engelliler Şöleni’nde, engelliler ve aileleri doyasıya eğlendi. Bazı engelli vatandaşlar, tekerlekli sandalye üzerinde oynanan oyunlara eşlik ederken, belediye tarafından bedava uçurtma dağıtımı izdihama yol açtı.

Sorgun Kaymakamlığı, Sorgun Belediyesi ve Sorgun Umut Engelliler Derneği tarafından, her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Dünya Engelliler Haftası kapsamında Sorgun’da bu yıl 2.Engelliler Şöleni düzenlendi. Sorgun Kaymakamlığı önünde engelli ve ailelerinin yürüyüşüyle başlayan şölende, engellilerin yaşam mücadelesini anlatan pankartlarla yürümesi dikkat çekti. Engelliler, Belediye önünde son bulan yürüyüş sonrasında Sorgun İlçe Stadyumu'nda düzenlenen şölene katıldılar.

Şölene, Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, daire müdürleri, engelli ve engelli yakınları ile vatandaşlar katıldı. Şölende konuşan Sorgun Kaymakamı Levent Kılıç, herkesin ileride bir engelli olabileceğini, herkesin potansiyel bir özürlü olabileceğinin mümkün olduğunu belirterek, "Herkes bir gün kendisinin de engelli olabileceği bilinci ile engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için çaba sarf etmelidir. Bizler de bu sebeple Sorgun Umut Engelliler Derneği ile bir program düzenledik. Vatandaşlarımız çok mutlu oldu. İnşallah bundan sonra da bu tür programlar düzenlenecek” dedi.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ise, tüm vatandaşların istekleri önemli olduğunu ama özürlülerimizin isteği kendilerine emir gibi geldiğini ifade ederek, "Engelli vatandaşlarımızın her isteğini emir kabul edip yerine getirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz şölenimiz bundan sonra ki yıllarda da devam edecek” dedi.

Bazı engelliler ise, bu yıl ikincisini düzenledikleri engelliler şöleninin kendilerini çok memnun ettiğini, böyle güzel günlerde kendilerini unutmayan bütün herkese teşekkür ettiler.

Şölen’de Sorgun Belediyesi tarafından bedava dağıtılan uçurtmalar izdihamı yol açtı. Bazı engelliler ve engelli yakınları uçurtma alabilmek için birbirleriyle yarıştılar. Uçurtma alan engelliler ise aileleriyle birlikte uçurtma uçurarak şölenin keyfinin çıkarttılar. Şölenin sonunda ise katılımcılara etli pilav dağıtıldı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler