YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yerköy Sanayisinde Piston Katlamalı Kazayağı Üretildi

Yozgat’ta tarım aletleri sanayi, her geçen gün kendini yenileyerek gelişiyor.Yozgat’ın Yerköy ilçesinde tarım aletleri...

Yerköy Sanayisinde Piston Katlamalı Kazayağı Üretildi

Yozgat’ta tarım aletleri sanayi, her geçen gün kendini yenileyerek gelişiyor.

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde tarım aletleri üretimi yapan Çelebi Tanış, teknolojiye ayak uydurarak piston katlamalı üçlü şase kazayağı üretti. Kendisinin çocukluğundan beri Yerköy sanayisinde tarım aletleri üretimi ile uğraştığını ve Türkiye’de ilk defa tek piston katlamalı üçlü şase kazayağı üretimini gerçekleştirdiğini belirten Tanış, “ 1967 Yılından itibaren gerek ben gerekse çocuklarım olsun zirai aletler üretimi ve imalatı yaparak geçimimizi sağlamaktayız. Yerköy tarım konusunda en verimli topraklara sahip bir ilçedir. Bu sebeple ilçemizde tarım aletleri üretimi oldukça önemli. Sürekli kendini geliştirmek gerekiyor” dedi.

Bir çiftçinin kendisinden katlamalı şekilde bir kazayağı yapmasını istediğini ifade eden Tanış, “Müşterimizden nasıl bir şey istediğini taslak olarak kağıda çizmesini istedik ve o da çizdi. Bizde yaptığımız çalışmalar sonunda Türkiye'de ilk ve tek olan 4 metre 60 santimlik piston katlamalı üçlü şase kazayağının imalatı yaparak müşterimize teslim ettik ”şeklinde konuştu.

Mevcut yapılan kazayağı çeşitlerinin 9-11 ve 13 ayak olduğunu ve uzunluklarının 2 metre 25 santim olduğunu vurgulayan Tanış, “Bizim şuanda geliştirdiğimiz kazayağının uzunluğu 4 metre 60 santim ve 17 ayaktan oluşmaktadır. Katlanabildiği için yolda rahat hareket etmekte ve tarlada diğerlerine göre iki kat daha fazla alan sürmektedir. Bu da çiftçiye büyük oranda yakıt tasarrufu sağlayacaktır” diye konuştu.

Pistonlu kazayağını sipariş veren çiftçi Hasan Hüseyin Kaya ise aklından geçen piston katlamalı kazayağının bire bir aynısını yapıldığını belirterek, ”Her yıl bin dönüme yakın tarım arazisini ekip biçmekteyiz. Her yıl olduğu gibi bu yılda seneye ekimini gerçekleştireceğimizi arazilerin işlenmesi için kazayağı ile sürmek için hazırlanıyoruz. Bu yıl gerek arazilerimizin çokluğu olsun gerekse zaman kaybının fazla olmaması için aklımdan geçen piston katlamalı kazayağı örneğini Çelebi Tanış Ustamıza tarif ettim. Tarif etmem ile birlikte işe koyulan Çelebi Ustamız, bana aklımdan geçen kazayağını yaparak teslim etti. Bu kazayağı ile daha fazla alan sürüp hem yakıttan hem de zamandan tasarruf edeceğiz” dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler