YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yozgat TSO Başkanı Özışık: Yeni Yapılacak Hastanenin Yeri Yanlış

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgat’ta Esentepe Mevki'ine yapılacak...

Yozgat TSO Başkanı Özışık: Yeni Yapılacak Hastanenin Yeri Yanlış

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, Sağlık Bakanlığı tarafından Yozgat’ta Esentepe Mevki'ine yapılacak hastanenin yerinin son derece yanlış olduğunu söyledi.

Birçok ildeki hastanelerin kavşak ya da ana yola yakın bölgelerde olduğunu belirten Başkan Özışık, "Hastanemizin ihalesi daha önce yapılmıştı. Fakat bizler o zaman da hastanenin yerinin yanlış olduğunu şimdi savunduğumuz gibi açıklamıştık. Yozgat’ta daha önceki Kadın Doğum Hastanemizin de yeri uygun olmadığı için özellikle kışın ulaşımda zorluklar yaşanıyordu. Şimdi belirlenen yerde daha fazla sorunlar olacağı inancındayım. Bu yüzden ilimize yapılacak olan 475 yataklı hastanenin ana yol üzerinde bir yere yapılmasının daha uygun olacağını düşünüyorum." dedi.

Bu konuda esnafların da hastane yeri konusunda tepkili olduklarını dile getiren Özışık, “Geçen yıldan beri esnafımız hastane yerinin yanlış olduğu konusunda tepkilerini dile getiriyor. Bu yanlıştan dönülmesi için Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER)’ne dahi yazılar gönderdiler. Ben hastane için seçilen yerin yanlış olduğunu ve bu yanlıştan geç olmadan dönülmesini istiyorum." diye konuştu.

Yozgat Kent Konseyi Başkanı Ünsal Allıoğlu da yapılacak 475 yataklı hastane yerinin yanlış olduğu görüşünü dile getirti. Allıoğlu şöyle konuştu: "Böylesine önemli bir sağlık kurumunun kamuoyu tarafından da yerinin yanlış olduğunun bilinmesine rağmen göz göre göre Esentepe mevkisine yapılmasına karşıyız. Bu konuda Kent Konseyi üyelerimizle birlikte 3 ay önce aldığımız kararı yazılı olarak belediye meclisine sunduk. 3 ay geçti bizlere herhangi bir yazılı ya da sözlü cevap gelmedi. Burada amacımız Yozgat’ın ve Yozgatlının geleceği ile ilgili projelerde telafisi mümkün olmayan yanlışların yapılmasını önlemektir. Daha önce yapılan doğum hastanesinde olduğu gibi burada da bir yanlışlık yapılmasını istemiyoruz. İlimizin ekonomik durumu belli, insanlarımızın hastaneye rahatça ve kısa sürede ulaşması gerekir. Vatandaşımız çoğu zaman dolmuş parası dahi bulamıyorken hastane Esentepe mevkiine yapılırsa vatandaş buraya nasıl ulaşacak. Bu yüzden geç olmadan bu yanlıştan dönülmesini istiyoruz.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler