YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

1001 Tavuk Aynı Anda Tenekede Pişirildi

Yeliz ALAGÖZ/GÖKÇEBEY Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üretici Birliği'nin, kaymakamlık ve belediye başkanlığının desteği ile '1001 teneke tavuk kebabı yemeye davetlisiniz'

1001 Tavuk Aynı Anda Tenekede Pişirildi

Yeliz ALAGÖZ/GÖKÇEBEY Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üretici Birliği'nin, kaymakamlık ve belediye başkanlığının desteği ile '1001 teneke tavuk kebabı yemeye davetlisiniz' sloganı adı altında düzenlediği festival, Devrek Bandosu eşliğinde kortej yürüyüşü ile başladı. Gökçebey Şehir Stadı’nda sona eren yürüyüşün ardından festival meşalesi Birlik Başkanı Osman Bayraklı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından yakıldı.
Zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üretici Birliği Başkanı Osman Bayraklı, ilçeyi tanıtmak amacıyla böyle bir festival düzenlediklerini söyledi. Festivalin birinci yılında 300, ikinci yılında 500, bu yıl ise 1001 tavuk pişirdiklerini belirten Bayraklı, "Bundan sonraki festivalimizi sayın Valimiz nereyi uygun görürse orada yapmayı hedefliyoruz. Bu festivalin dünyada bir ilk olduğunu iddia ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından, statta ay- yıldız şeklinde yan yana toprağa monte edilen ağaç çubuklara takılan ve üzeri boş teneke ile kapatılan 1001 tavuğun pişirilmesine geçildi. Davetliler, üzerine gaz yağı dökülen tenekelerin etrafındaki odun ve talaşları meşalelerle tutuşturdu. 1001 tavuk aynı anda teneke içinde pişirilerek pilavla birlikte halka dağıtıldı.

1001 Tavuk Aynı Anda Tenekede Pişirildi1001 Tavuk Aynı Anda Tenekede Pişirildi

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler